Veelgestelde vragen

Wij snappen dat het soms best lastig kan zijn om de juiste producten voor jouw huid te kiezen. Daarom hebben we de meestgestelde vragen op een rijtje gezet. Staat je vraag er niet tussen of wil je graag persoonlijk advies, neem dan gerust contact met ons op.

Alpha-H

Voor wie is Alpha-H geschikt?

Onze producten zijn geschikt voor iedereen die de kwaliteit van haar of zijn huid wil verbeteren en daadwerkelijk resultaat wil zien, ongeacht leeftijd, huidtype, huidconditie, budget of levensstijl. 

Soms moet je even de tijd nemen om gewenning op te bouwen voor bepaalde producten, vanwege de hoge doseringen actieve ingrediënten die zij bevatten. Dit is met name het geval bij producten met glycolzuur en/of vitamine A. 

Heb je een erg gevoelige huid of twijfel je met welke producten je moet beginnen? Onze Alpha-H specialisten staan te allen tijde voor je klaar om je te adviseren. Je kunt je vraag stellen via ons contactformulier. We streven ernaar je nog dezelfde dag of in elk geval binnen 24 uur te antwoorden. Je kunt ook terecht bij een van onze salons of verkooppunten, voor een nog persoonlijker advies.

Klik hier voor het dichtstbijzijnde salon of verkooppunt bij jou in de buurt.

Wat kan ik verwachten als ik voor het eerst producten met glycolzuur ga gebruiken?

Afhankelijk van de sterkte van het gekozen product voel je ofwel niets, of je voelt een lichte tinteling als het glycolzuur door de huid dringt. Glycolzuur lost de 'lijm' (proteïnen) op die dode huidcellen aan elkaar en het huidoppervlak 'gekleefd' houden, waardoor de dode huidcellen versnelt worden afgevoerd en de celvernieuwing wordt gestimuleerd. Op langere termijn zal de balans in je huid herstellen, de hydratatie zal verbeteren en evt. onzuiverheden en oneffenheden (vlekjes, littekens etc.) zullen vervagen danwel verdwijnen.

Kan ik evt. advies krijgen van een Alpha-H huidexpert voor ik producten aanschaf?

Onze Alpha-H specialisten staan te allen tijde voor je klaar om je te adviseren over de voor jouw huid juiste producten of het gebruik. Je kunt je vraag stellen via ons contactformulier. We streven ernaar je nog dezelfde dag of in elk geval binnen 24 uur te antwoorden. Je kunt evt. ook terecht bij een van onze salons of verkooppunten, voor een nog persoonlijker en beter passend advies. Klik hier voor het dichtsbijzijnde salon of verkooppunt bij jou in de buurt

Wat zijn de belangrijkste ingrediënten waar Alpha-H mee werkt?

De naam Alpha-H is afgeleid van de term 'alpha hydroxy acid'; wat een ander woord is voor 'fruitzuur'. De rode draad in de productlijn is namelijk het fruitzuur glycolzuur. Daarnaast werkt Alpha-H met hoge doseringen vitaminen, peptiden, antioxidanten, essentiële oliën en botanische extracten. Klik hier voor een overzicht van de belangrijkste ingredienten en hun werking.

Wat zijn de belangrijkste ingrediënten waar Alpha-H mee werkt?

De naam Alpha-H is afgeleid van de term 'alpha hydroxy acid'; wat een ander woord is voor 'fruitzuur'. De rode draad in de productlijn is namelijk het fruitzuur glycolzuur. Daarnaast werkt Alpha-H met hoge doseringen vitaminen, peptiden, antioxidanten, essentiële oliën en botanische extracten. Klik hier voor een overzicht van de belangrijkste ingredienten en hun werking.

Zijn de producten van Alpha-H vrij van parfum/fragrance?

Op 3 producten na (Balancing Cleanser (Rose), Beauty Sleep Power Peel en Triple Action Cleanser) zijn al onze producten vrij van parfum*!

* Als de dosering van de betreffende geurstof zodanig laag is dat deze onder een wettelijk bepaalde ondergrens komt dan moet de geurstof namelijk onder de verzamelnaam ‘parfum/fragrance’ op de INCI worden vermeld; ongeacht of het een natuurlijke of synthetische geurstof is of het een essentiële
olie betreft. Als je 'parfum/fragrance’ in een INCI ziet staan betekent dit niet dat het product per definitie synthetische geurstoffen bevat: het kan ook gaan om een natuurlijke geurstof of essentiële olie.

Bevatten de producten van Alpha-H essentiële oliën?

Alpha-H werkt uitsluitend met 100% zuivere, onverdunde en ongeknipte essentiële oliën in de
wetenschappelijk bewezen werkzame concentraties. Zie hieronder een overzicht van de producten die essentiële olie bevatten.
Hierbij is bovendien uitgesplitst welke olie of oliën het betreft.

Absolute Lip Perfector (Mentha Arvensis Oil)
Beauty Sleep Power Peel (Tanacetum Annuum Flower Oil, Citrus Limon (Lemon) Peel Oil, Lavandula Hybrida Oil, Lavandula Anguetifolia (Lavender) Oil)
Clear Skin Blemish Control Gel (Eucalyptus Globulus Oil, Melaleuca Alternifolia Oil)
Clear Skin Daily Face and Body Wash (Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Melaleuca Alternifolia Leaf Oil)
Clear Skin Tonic (Eucalyptus Globulus (Eucalyptus) Oil, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil)
Essential Hydration Cream (Rosa Rugosa Flower Oil, Lavandula Angustifolia Oil)
Golden Haze Face Oil (All Essential Oil Based)
After Hours AHA Moisturiser (Vitis vinifera (Grape) Seed Oil)
Liquid Gold Firming Eye Cream (Persea Gratissima (Avocado) Oil)
Micro Super Scrub (Mentha Piperita Oil)
Protection Plus Daily SPF50+ (Mangifera Indica (Mango) Seed Oil)

Essentiële (etherische) oliën zijn, simpel gezegd, geurstoffen die onder invloed van de zon worden gevormd en liggen opgeslagen in de kleine holtes en kanaaltjes van een plant. Door gebruik van o.a. waterdampdestillatie worden deze stoffen uit de plant gewonnen. Deze vorm van extractie zorgt voor een hoge concentratie van gezonde stoffen. Essentiële oliën zijn zogeheten immuun modulatoren met antioxidant en antimicrobiële eigenschappen die wereldwijd al duizenden jaren voor verschillende doeleinden gebruikt, o.a. voor de luchtkwaliteit in huis, (ontspannende) baden en in huidverzorging.

Door de populariteit van essentiële oliën en de vraag vanuit de consument naar parfumvrije producten kiezen steeds meer cosmetica merken voor essentiële oliën in hun productformules, maar helaas komen ze niet altijd positief in het nieuws. Dit heeft als hoofdoorzaak dat merken willen meeliften op de parfumvrije ‘hype’, zonder zich echt goed te verdiepen in de juiste toepassing en concentratie van bepaalde essentiële oliën. Voorbeeld: voor 1 druppel écht pure, zuivere rozenolie worden de blaadjes van 200 rozen verwerkt. 1 ml olie bevat ongeveer 20-25 druppels. Dit maakt kwalitatief goede essentiële oliën kostbaar. Ook zijn er merken die gebruik maken van kwalitatief minder goede oliën. Dit ligt voornamelijk aan de (verkeerde) verwerking van de oliën, gebruik van te hoge concentraties, onzuivere of namaak oliën en/of oliën die over de houdbaarheidsdatum heen zijn. De mogelijkheid bestaat dat er bij gebruik van producten met kwalitatief slechte oliën ongewenste huidreacties ontstaan.

Wat is glycolzuur precies en wat doet het voor mijn huid?

Glycolzuur is het meest effectieve, veelzijdige en veilige en daarom ook meest gebruikte fruitzuur in de cosmetische industrie. Het wordt gewonnen uit rietsuiker en vaak gekozen als werkzame stof in cosmetische producten. Ook Alpha-H heeft ervoor gekozen om in veel producten te werken met glycolzuur; enerzijds vanwege de kleine moleculaire structuur (daardoor kan het tot diep in de huid dringen) en anderzijds vanwege de uitzonderlijke resultaten op het gebied van fijne lijntjes en rimpels, pigmentatie, acne, grove poriën, hydratatie en een vale of verdikte (rokers)huid. Meer over glycolzuur...

Is glycolzuur veilig?

Ja. Glycolzuur is het meest effectieve, veelzijdige en veilige en daarom ook meest gebruikte fruitzuur in de cosmetische industrie.

Glycolzuur is een AHA (Alpha Hydroxy Acid) dat wordt gewonnen uit suikerriet. Glycolzuur exfolieert; het lost de lijmachtige verbindingen op die dode huidcellen bij elkaar houden, waardoor onnodige ophoping van dode huidcellen en pigment aan het oppervlak van de huid wordt voorkomen. Door de kleine moleculaire structuur kan het goed in de huid doordringen en geeft het in de diepere huidlagen een boost aan de collageenproductie.

Hoe vaak kan ik Liquid Gold gebruiken?

Eerlijk gezegd is er geen eenduidig antwoord op deze vraag. Sommige mensen bereiken het beste resultaat als ze het slechts één of twee keer per week gebruiken. Anderen, met een wat minder gevoelige huid, kunnen Liquid Gold om de dag gebruiken.

Reinig ’s avonds de huid met een niet-schuimende cleanser, die de pH-waarde van de huid intact laat. Breng om de avond Liquid Gold aan op een schone, droge huid. Voor het beste resultaat laat je de exfoliërende lotion ongestoord op je huid inwerken en breng je geen moisturiser aan.

Waarom wordt geadviseerd om geen moisturiser over Liquid Gold aan te brengen?

Het exfoliërende effect van Liquid Gold wordt gebufferd door het aanbrengen van een moisturiser. De moisturiser verandert de pH-waarde van de Liquid Gold, waardoor de penetratie in de huid wordt vertraagd.

Je kunt Liquid Gold het best om de dag gebruiken. Op de avonden dat je geen Liquid Gold gebruikt volg je je gebruikelijke huidverzorgingsroutine met serum en/of moisturiser.

Golden Haze Face Oil heeft geen
pH-waarde (watervrije producten hebben geen pH-waarde), hierdoor kan het direct
na Liquid Gold worden aangebracht zonder dat het de werking/effectiviteit
van Liquid Gold aantast. Dit kan bij opbouw/wennen aan Liquid Gold prettig zijn
bij een wat gevoeligere huid.

Kan ik producten met glycolzuur langere tijd gebruiken?

Ja. De huid vernieuwt zichzelf continue en glycolzuur zorgt ervoor dat dit proces sneller verloopt.

Wat zijn de lange termijn resultaten als ik Alpha-H ga gebruiken?

De huid beschermt ons tegen allerhande schadelijke invloeden van buitenaf. Helaas zorgt datzelfde beschermingsmechanisme voor ophoping van dode huidcellen, pigmentatie en afbraak van collageen, met een vale teint, vlekjes en rimpeltjes tot gevolg. Bovendien wordt dat beschermingsmechanisme steeds zwakker als we ouder worden en hebben UV straling, vrije radicalen, hormonen, stress en de gevolgen van een ongezonde levensstijl steeds meer vrij spel. Ook verliest de huid haar vermogen om vet en vocht vast te houden als we ouder worden, waardoor het beschermingsmechanisme nog verder wordt aangetast.

Alpha-H geeft de huid een kans zich hier tegen te wapenen door haar weerbaarder en sterker te maken, de balans op alle vlakken te herstellen, ontstane schade te repareren of vervagen en erger te voorkomen. Bij langduriger gebruik zorgt Alpha-H voor een optimaal huidcelvernieuwingsproces; voorkomt onnodige ophoping van dode huidcellen en pigment, zorgt voor constante stimulatie van de diepere huidlagen van verstevigende collageen- en elastinevezels, wat helpt (vroegtijdige) veroudering af te remmen en aanwezige tekenen daarvan te vervagen. Zo houdt Alpha-H de huid zo sterk, gezond, egaal en stralend mogelijk, terwijl antioxidanten schade door vrije radicalen helpen neutraliseren.

Vaak wordt gedacht dat het nodig is om van tijd tot tijd te veranderen van merk, omdat de huid anders gewend zou raken aan de producten en zij dus minder effectief zouden worden. Alpha-H daagt de huid constant uit door te werken met verschillende pH waarden i.c.m. de hoge doseringen van verschillende werkstoffen. Hierdoor krijgen de diepere huidlagen constant verschillende impulsen en worden aan het werk gezet en gehouden. Resultaten versterken door langdurig gebruik.

Is het normaal dat mijn huid tintelt na het aanbrengen van sommige producten?

Tinteling is gebruikelijk als je begint met het gebruik van Alpha-H. Dit wordt veroorzaakt door glycolzuur en/of de pH waarde van het product, indien deze wat lager ligt dan de huideigen pH neutrale waarde. Zij zetten de huid en doorbloeding flink aan het werk, en dat is precies wat je voelt. Als je huid al gewend is aan glycolzuur of andere producten waarin gewerkt wordt met hoge doseringen actieve stoffen, kan het zijn dat je niets voelt. Dat wil allerminst zeggen dat de producten niet (meer) werken. Als je bij aanvang wel wat voelde en later niet meer, geldt hetzelfde.

Zijn de producten geschikt voor een gevoelige huid?

Wij hebben producten voor alle huidtypen en -condities; ook de gevoeligere huid. Klik hier voor productadvies voor de gevoelige huid...

Welke Alpha-H producten bevatten glycolzuur?

Alle producten met glycolzuur vind je hier.

Moet ik zonbescherming gebruiken als ik Alpha-H gebruik?

Als je kiest voor producten met vitamine A (retinol), glycolzuur of andere fruitzuren is het noodzakelijk om zonbescherming met minstens factor 50 te gebruiken: deze ingredienten maken de huid gevoeliger voor de zon. Bovendien zijn veel huidproblemen direct gerelateerd aan schade door blootstelling aan de zon, zoals vroegtijdige veroudering, uitdroging en pigmentvlekken. Wij hebben diverse dagcremes met beschermingsfactor SPF50+. 

Vanaf welke leeftijd kan ik Alpha-H gaan gebruiken?

Vanwege de hoge doseringen en actieve ingredienten zijn onze producten vooral geschikt voor gebruik vanaf 18 jaar. Onze Clear Skin producten zijn echter al geschikt vanaf 12 jaar. Hoe eerder je begint met het gebruik van de juiste producten, hoe minder kans je hebt op (onnodige) huidschade en/of vroegtijdige veroudering op latere leeftijd.

Diervriendelijk en Duurzaam

Worden Alpha-H producten getest op dieren?

Het spreekt voor zich dat wij geen van onze producten testen op dieren. Wij vragen ook geen derde partijen om dit namens ons te doen. 

Zijn de producten van Alpha-H vegan friendly?

Op een paar uitzonderingen na* zijn al onze producten vrij van dierlijke ingrediënten. Het gaat in deze uitzonderingsgevallen om bijenwas, zijde extract en collageen; hiervoor zijn helaas nog geen geschikte alternatieven. Wel zien we er streng op toe dat de betreffende leveranciers de dieren op geen enkele wijze schade toebrengen. Zo zijn onze zijde-aminozuren afkomstig van 100% zijde; waarbij de cocon pas wordt bewerkt nadat de mot is uitgekomen. De mot blijft dus ongedeerd. We gebruiken gehydroliseerd collageen uit mariene bronnen (vis). Al onze vegan-friendly producten vind je hier.

* Onze non-vegan producten:

- Absolute Lip Perfector (Nude Blush) – bijenwas

- Liquid Gold – zijde extract

- Liquid Gold Firming Eye Cream – zijde extract

Gebruikt Alpha-H plastic microbeads?

Wij willen bijdragen aan een duurzamer ecosysteem, daarom gebruiken we sinds 2015 geen plastic microbeads (polyethyleen parels) meer. Deze zijn vervangen door fijngemalen, milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar bamboe extract.

Wat is het standpunt van Alpha-H ten aanzien van palmolie?

Wij beperken het gebruik van palmolie en selecteren alleen gecertificeerde, duurzame RSPO-leveranciers. Dit betekent dat we ervoor zorgen dat de palmolie afkomstig is van een duurzame bron zonder negatieve invloed op het milieu, ecosysteem of gemeenschappen.

Hoe milieuvriendelijk is jullie productieproces?

Of het nu gaat om onze ingrediënten en verpakkingen, het verminderen van de energie die nodig is om onze producten te produceren of dierenwelzijn; we proberen altijd het juiste te doen en dagen onszelf dagelijks uit om onze impact op het milieu te minimaliseren.

ZONNE-ENERGIE
Ons hoofdkantoor en onze fabriek bevinden zich aan de zonnige Gold Coast in Australië. Hierdoor kunnen wij als geen ander gebruik maken van de kracht van de zon. Dat doen we door middel van 195 zonnepanelen met een totale oppervlakte van zo’n 325 vierkante meter, verdeeld over beide daken. Hierdoor verminderen wij onze CO2 uitstoot met bijna 67.000 kg per jaar. Het teveel aan opgewekte energie wordt teruggeleverd aan het energienetwerk.

LOKAAL GEPRODUCEERDE GRONDSTOFFEN
Waar mogelijk kiezen wij voor gebruik van lokale (Australische) ingrediënten. We werken samen met diverse leveranciers in de Gold Coast en Byron Bay regio’s, die ons momenteel voorzien van o.a. onze aloë vera, avocado olie, caviar lime extract, druivenpit olie, eucalyptus olie, jojoba olie, ginseng extract, groene thee extract, kamille, koffie extract, lotus extract, macadamia olie, olijfblad extract, pepermunt olie, rozenolie, tea tree olie, tijm, Tazman pepper, zoethout extract. Alles over onze actieve ingrediënten vind je hier.

COMPOST
Waar mogelijk wordt ons afval gecomposteerd of verwerkt tot organische meststoffen en grondverbeteraars. Zij worden vervolgens gebruikt om onvruchtbare stukken land te rehabiliteren en synthetische kunstmest te vervangen. 

Zijn jullie verpakkingen recyclebaar?

Grofweg 30-35% van onze verpakkingen zijn gemaakt van gerecycled materiaal. Door nieuwe technologieën kan er gemiddeld een derde PCR (post consumer recycled) plastic gebruikt worden in verpakkingen zonder dat de integriteit van een cosmetica productformule wordt aangetast. Daarbij zijn al onze verpakkingen (tubes, flesjes etc én de bijbehorende doosjes) na gebruik 100% recyclebaar.

Gezondheid & Contra-indicaties

Kan ik Liquid Gold gebruiken als ik zwanger ben of borstvoeding geef?

Ja, glycolzuur is volkomen veilig om te gebruiken tijdens de zwangerschap. Het glycolzuur in Liquid Gold exfolieert de huid; dode huidcellen en overtollige talg worden verwijderd. Hierdoor krijgt je huid een frisse glow, bovendien helpt dit om verstopte poriën en puistjes te voorkomen. De huid voelt zacht en glad en krijgt een egalere teint.

Is je huid tijdens de zwangerschap wat gevoeliger? Dan kun je er voor kiezen om Generation Glow Daily Resurfacing Essence te gebruiken. Dit product is speciaal geformuleerd voor iedereen die gebruik wil maken van de geweldige eigenschappen van fruitzuren, zonder de irritatie.

Ben je op zoek naar een voorbeeld van een huidverzorgingsroutine tijdens de zwangerschap, lees dan deze blogpost.

Bevatten jullie producten mogelijk schadelijke stoffen, zoals parabenen?

Bij Alpha-H houden we van ‘clean’ en dat zijn we dan ook waar mogelijk. We houden niet van harde chemicaliën, onnodige ingrediënten, vulstoffen of verspilling. Daarom kiezen we ervoor om het beste uit de wetenschap en natuur te combineren en werken we waar mogelijk met natuurlijke ingrediënten of alternatieven. Onze formules zijn even veilig als effectief en daarom vrij van o.a. parabenen, sulfaten (SLS, SLES), ftalaten, minerale olie, formaldehyde, hydroquinon, triclosan en triclobarban. Voor de volledige lijst, zie onze Clean Formula Commitment.

Zijn Alpha-H producten veilig voor gebruik tijdens zwangerschap?

Je kunt Alpha-H producten prima gebruiken tijdens je zwangerschap. Alleen kun je producten met vitamine A en salicylzuur beter even vermijden. Bij elke productomschrijving geven we aan of deze ingrediënten erin zitten en of je ze veilig kunt gebruiken bij zwangerschap of borstvoeding. Als je twijfelt over je keuze, neem dan gerust contact met ons op.

Bekijk deze blogpost met informatie over je huid tijdens de zwangerschap, welke Alpha-H-producten je kunt gebruiken en welke producten je moet vermijden.

Welke producten zijn NIET veilig om tijdens de zwangerschap of borstvoeding te gebruiken?

Producten die we aanraden om NIET gebruiken tijdens zwangerschap of borstvoeding zijn producten die vitamine A, vitamine A-derivaten of salicylzuur bevatten.

 

Producten binnen ons assortiment die vitamine A bevatten zijn:

* Vitamin A 0.5% Serum

* Beauty Sleep Power Peel

* Liquid Gold Midnight Reboot Serum

 

De Alpha-H producten die salicylzuur bevatten zijn allemaal onderdeel van de Clear Skin Collection:

* Clear Skin Daily Face and Body Wash

* Instant Action BHA Blemish Treatment

* Clear Skin Tonic

 

Mocht je meer vragen hebben over het gebruik van Alpha-H tijdens of na de zwangerschap, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag.

 

Ben je op zoek naar een voorbeeld van een huidverzorgingsroutine tijdens de zwangerschap, lees dan deze blogpost.

Ik ben bang voor een allergische reactie. Verstrekken jullie samples?

Mocht je twijfelen over de aanschaf van een product vanwege bijvoorbeeld een gevoelige huid of mogelijke allergie voor bepaalde ingrediënten, vraag dan eerst samples bij ons aan voordat je een product aanschaft. Geopende producten die je wilt terugsturen vanwege een allergische reactie kunnen wij in verband met hygiene helaas niet terugnemen. Een verhoogde gevoeligheid of allergische reactie kan niet beschouwd worden als een defect. Een dergelijke reactie is persoonsgebonden en door ons daarom helaas niet te voorzien of voorspellen. Daarom zijn wij hier niet voor verantwoordelijk.

Ik heb een allergische reactie na het gebruik van een product. Wat nu?

Heb je een allergische reactie gehad na gebruik van een product? Vervelend! We komen graag z.s.m. met je in contact zodat we persoonlijk kunnen overleggen en met je mee kunnen kijken. In veel gevallen betreft het namelijk een gewenningsreactie; voor bepaalde ingrediënten (o.a. retinol/vitamine A en glycolzuur) moet de huid soms tolerantie opbouwen. We willen daarom graag weten om welk product het gaat, welke reactie er is opgetreden en binnen welk tijdsbestek dat gebeurde. Daarnaast verzoeken we je om ons een foto te sturen van de reactie. Zonder foto kunnen we je helaas niet verder helpen. We ontvangen bovenstaande informatie graag via info@alpha-h.nl.

Zoals ook te lezen is in onze Algemene Voorwaarden kunnen wij een reeds geopend product (ook in geval van een allergische reactie) helaas niet terugnemen/vergoeden. Een verhoogde gevoeligheid of allergische reactie kan niet beschouwd worden als een defect. Een dergelijke reactie is persoonsgebonden en door ons daarom helaas niet te voorzien of voorspellen. Daarom zijn wij hier niet voor verantwoordelijk. Als je twijfelt over de aanschaf van een product vanwege een gevoelige huid of mogelijke allergie voor bepaalde ingrediënten, vraag dan eerst een sample bij ons aan voordat je het product aanschaft.

Huidproblemen

Ik heb acne. Welke producten zijn hiervoor geschikt?

De Clear Skin Range is speciaal ontworpen voor een problematische, acne-gevoelige huid bij tieners en volwassenen. Dit eenvoudige 3-fasenprogramma is ontworpen om talg en opgehoopte, dode huidcellen in de poriën te verwijderen, overtollige talgproductie onder controle te krijgen en bacteriën te bestrijden, voor een gladde huid en minder puistjes.

Zijn Alpha-H-producten ook geschikt voor een gevoelige huid?

Alpha-H is geschikt voor alle huidtypen en condities; maar om de beste resultaten te verkrijgen moeten mensen met een echt gevoelige huid wel de tijd nemen om een tolerantie voor de actieve ingrediënten op te bouwen.

Ik heb een vette huid. Heb ik toch een moisturiser nodig?

Ja. Misschien denk je dat een vochtinbrengende crème wel het laatste is wat je glimmende huid nodig heeft, maar een vette huid kan ook gedehydrateerd zijn en niet genoeg vocht in de bovenste huidlagen vasthouden. Je huid probeert vervolgens te compenseren voor de dehydratatie door meer talg te produceren. Als je huid te veel uitdroogt kan de beschermende zuurmantel van je huid beschadigd raken, waardoor er nog meer vocht uit je huid verdampt, je huid minder goed beschermd is en geïrriteerd kan raken. Je leest er meer over in dit blog.

Een tip is qua moisturiser is de High Tide Water Cream.

 

Mijn huid voelt droog aan en ziet er vaal en droog uit. Hoe geef ik mijn huid een boost?

Golden Haze Face Oil:
Dit super voedende, kalmerende, hydraterende en huidbarrière herstellende gezichtsolie is voor elke (zelf de vette) huid een must-have. Negen verschillende plant oliën, squalaan en vitamine F fortevoorzien de huid van een enorme dosis vitaminen, antioxidanten en essentiële vetzuren (omega 3, 6, 7 en 9). Zij voorzien de huid van een beschermend laagje, herstellen de elasticiteit, verminderen irritatie, roodheid en schilfering en vullen het vettekort in de huid aan, waardoor zij haar eigen vocht beter vast kan houden en de vet-/vochtbalans (huidbarrière) zich kan herstellen.

High Tide Water Cream:
Een ware dorstlesser voor de (extreem) droge, vochtarme huid. Deze gewichtloze moisturiser op waterbasis dompelt de huidcellen onder in vocht en vult het vochtgehalte van de huid tot het maximum aan. Squalaan (vegan), panthenol (pro-vitamine B5) en ons unieke hydratatiecomplex op basis van o.a. hyaluronzuur, trehalose en ureum zorgen niet alleen voor onmiddellijke hydratatie, maar werken tot 5 dagen lang door aan het opbouwen en aanvullen van de huideigen vochtreserves. Dit zorgt voor eendirect vollere, stevigere huid en verbeterde elasticiteitdie lang aanhoudt. De zijdezachte geltextuur voelt heerlijk verfrissend aan en trekt direct in met een dewy, niet-vette finish die niet gaat ‘rullen’ en prachtig layered onder make-up en/of SPF. Het aminozuur- en antioxidantrijke Australian River Mint extract zorgt voor aanvullende bescherming tegen oxidatieve schade en ondersteunt de collageen aanmaak en barrièrefunctie, waardoor de huid sterker en minder gevoelig wordt.

Kan ik iets doen aan de donkere kringen onder mijn ogen?

Absolute Eye Complex bevat Hibiscus Flower Extract dat licht exfolieert en de melanineproductie reguleert om donkere vlekken te vervagen. De lichte gel textuur trekt direct in en is ideaal voor gezwollen ogen, vermoeide ogen en ook voor rokers.

Hoe pak ik de eerste tekenen van huidveroudering aan?

Meer dan 80% van huidveroudering heeft te maken met je leefomgeving en huidveroudering wordt voornamelijk veroorzaakt door blootstelling aan UV-licht. Voorkomen is beter dan genezen en het beste anti-aging product bevat daarom een breedspectrum zonnefilter.

Schade veroorzaakt door de zon is cumulatief; het is dus nooit te laat om te beginnen met dagelijks gebruik van een SPF-product. Daarnaast is het belangrijk om de huid goed gehydrateerd te houden, zodat deze niet te veel vocht verliest. En het is belangrijk om specifieke kwesties, zoals bijvoorbeeld pigmentatie, zonneschade, grove poriën en een vale huid, gericht aan te pakken voordat ze problematisch worden. 

Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt over je huidverzorgingsroutine.

Voor een op maat gemaakte huidverzorgingsroutine en persoonlijk advies kun je ook een afspraak maken met een Alpha-H salon bij jou in de buurt. Klik hier voor de dichtstbijzijnde salon.

Heb ik een toner nodig?

Alpha-H cleansers zijn zo samengesteld dat ze je huid goed reinigen zonder haar uit te drogen. Ze corrigeren de pH-waarde van de huid, voor een schone huid die in balans is zonder dat je daarvoor een toner moet gebruiken.

Raken mijn poriën verstopt als ik een zonnebrandcrème gebruik?

Alpha-H moisturisers met SPF zijn allemaal niet-comedogeen, dus ze verstoppen de poriën niet en vormen een uitstekende basis onder make-up. Zorg er wel voor dat je ’s avonds je huid tweemaal reinigt, zodat alle producten en dagelijks vuil goed worden verwijderd.

Hoe beïnvloedt stress mijn huid?

De huid is het grootste orgaan van het lichaam. De buitenkant reageert op wat er aan de binnenkant gebeurt en dit zie je aan je huid.

Onze Alpha-H specialisten staan te allen tijde voor je klaar om je te adviseren over de voor jouw huid juiste producten of het gebruik. Je kunt je vraag stellen via ons contactformulier. We streven ernaar je nog dezelfde dag of in elk geval binnen 24 uur te antwoorden. 

Je kunt ook terecht bij een van onze salons of verkooppunten, voor een nog persoonlijker advies. Klik hier voor het dichtstbijzijnde salon of verkooppunt bij jou in de buurt.

Andere vragen

Is er een Alpha-H salon of verkooppunt bij mij in de buurt?

Klik hier voor het dichtstbijzijnde salon of verkooppunt bij jou in de buurt.

De Liquid Laser Prescriptive range wordt voorgeschreven na consultatie met een gekwalificeerde huidspecialist en is uitsluitend verkrijgbaar bij selecte Alpha-H salons. Klik hier voor Liquid Laser Prescriptive salons.

Kan ik Alpha-H depositair worden of Alpha-H gebruiken in mijn salon?

Fijn te horen dat je belangstelling hebt voor ons merk! Alpha-H heeft voor schoonheidsspecialisten, huidtherapeuten en cosmetisch artsen een groot aanbod van professionele behandelingen en resultaatgerichte verkoopproducten; of het nu gaat om huidverjonging, huidverbetering, een gevoelige of probleemhuid. Klik hier voor meer informatie. Je kunt ook contact met ons opnemen via 030 - 21 20 460 of via ons contactformulier, we vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

Ik wil graag advies voordat ik Alpha-H producten aanschaf, aan wie kan ik mijn vragen stellen?

Onze Alpha-H specialisten staan te allen tijde voor je klaar om je te adviseren over de voor jouw huid juiste producten of het gebruik. Je kunt je vraag stellen via ons contactformulier. We streven ernaar je nog dezelfde dag of in elk geval binnen 24 uur te antwoorden.

Je kunt ook terecht bij een van onze salons of verkooppunten, voor een nog persoonlijker advies. Klik hier voor het dichtstbijzijnde salon of verkooppunt bij jou in de buurt.

Ik wil graag beginnen met Alpha-H, welke producten adviseren jullie?

Alpha-H heeft verschillende (start)sets die ideaal zijn voor kennismaking met het merk en de verschillende producten. Elke set bevat diverse producten die voor verschillende huidtypen en -condities geschikt zijn. Klik hier om de verschillende (starter)sets te bekijken.