Pigmentatie

Hyperpigmentatie is een aandoening die donkere verkleuringen veroorzaakt en dus vlekkerig huid. Veruit de belangrijkste oorzaak en trigger van pigmentvorming is de zon, maar ook hormonale schommelingen en ‘trauma’ plekjes, zoals puistjes, wondjes en littekens zijn gevoelig voor verkleuring. Pigment is heel moeilijk aan te pakken, dus geduld is hierbij een schone zaak. En essentieel is consequent met smeren met een hoge beschermingsfactor, zomer en winter. Want ook dat waterige winterzonnetje bevat UV-straling. Enne.. vergeet ook je zonnebril niet, want wist je dat blootstelling van je hoornvlies aan de zon al zorgt voor een pigmentvorming in huid?

OCHTEND

CLEANSE Start de dag met Balancing Cleanser, of als je een hele droge huid en/of veel make-up te verwijderen hebt met Melting Moment Cleansing Balm. Heb je een gecombineerde huid of glimmende T-zone, kies dan voor Triple Action Cleanser. Al onze cleansers zijn niet-schuimend (vrij van SLS, SLES), wat belangrijk is als je producten met glycolzuur gaat gebruiken. Schuimvormende ingrediënten drogen je huid namelijk uit en trekken je pH-waarde te ver uit balans, wat je huidbarrière niet ten goede komt.  
EYES Breng een dun laagje Liquid Gold Firming Eye Cream aan om donkere kringen, vochtwallen en pigmentvlekjes aan te pakken. Diamantpoeder en ‘light diffusing’ deeltjes camoufleren schaduwen en oneffenheden en geven een soft-focus effect en matte finish.
SERUM Geef je teint een verhelderende vitamine- en antioxidant boost met Vitamin C Serum. Vitamine C is bovendien een remmer van melanine (pigment); essentieel in je aanpak van bestaand pigment en vorming van nieuwe verkleuringen.
MOISTURISER Kies voor Protection Plus Daily SPF50+ (bij een normaal tot gecombineerde huid) of Daily Essential Moisturiser SPF50+ (bij een normaal tot droge huid). Beide zijn een dagcrème en zonbescherming in één. Essentieel om pigmentvlekjes te voorkomen en je teint egaal te houden.

MAANDAG, WOENSDAG EN VRIJDAG AVOND

DOUBLE CLEANSE ’s Avonds reinig je je huid het best twee keer, zodat ook echt alle restjes make-up verdwenen zijn. Gebruik hiervoor dezelfde cleanser(s) als in de ochtend.
EYES Breng een dun laagje Liquid Gold Firming Eye Cream aan om donkere kringen, vochtwallen en pigmentvlekjes aan te pakken.
SWIPE, SLEEP & GLOW Met Liquid Gold, onze wereldwijde bestseller en serum, exfoliant en moisturiser in één. Liquid Gold werkt als een ‘overnight facial’ door de combinatie van 5% glycolzuur en een lage pH waarde. Glycolzuur heeft een sterk vervagend effect op pigmentatie zoals melasma, zonsproetjes en schade door UV straling. Het werkt sterk exfoliërend en versnelt de afschilfering van de huid, wat resulteert in een uiteenvallen van opgehoopte pigment. Daarnaast helpt glycolzuur pigment niet alleen uiteenvallen, maar ook te ontkleuren. Huidcellen zijn constant in beweging, want langzaamaan onderweg naar het huidoppervlak. Tijdens dit verschuivingsproces worden de huidcellen ‘zuurder’ naarmate ze dichter aan het huidoppervlak komen (zo ontstaat de zuurmantel van de huid). Aangezien glycolzuur ook een zuur is, reageert het met deze steeds ‘zuurder’ wordende, naar het huidoppervlak onderweg zijnde huidcellen. Als gevolg van deze zuur-op-zuur reactie wordt het pigment in de huidcellen kleurloos. Hoe zuurder de huidcellen, hoe dichter ze aan het oppervlak zitten, hoe kleurlozer ze dus worden, en dus: hoe minder intens de pigmentvlek.

DINSDAG, DONDERDAG, ZATERDAG EN ZONDAG AVOND

DOUBLE CLEANSE ’s Avonds reinig je je huid het best twee keer, zodat ook echt alle restjes make-up verdwenen zijn. Gebruik hiervoor dezelfde cleanser(s) als in de ochtend.  
EYES Breng een dun laagje Liquid Gold Firming Eye Cream aan om donkere kringen, vochtwallen en pigmentvlekjes aan te pakken.
SERUM Het Vitamin A Serum stimuleert de celvernieuwing en aanmaak van collageen, brengt overactieve pigmentcellen tot rust en vervaagt littekentjes en andere oneffenheden. De huidstructuur verbetert, grove poriën vervagen en de teint egaliseert en verfrist. Het Vitamin A Serum is een ideaal startproduct voor wie niet eerder met retinol in aanraking is geweest; er moet namelijk altijd tolerantie voor worden opgebouwd. Ben jij al een retinol ‘gevorderde’ gebruiker? Ga dan voor een stapje intensiever en hoger gedoseerd met het Liquid Gold Midnight Reboot Serum!
MOISTURISER Liquid Gold 24 Hour Moisture Repair Cream of Essential Hydration Cream (als je huid wat gevoeliger is).

* TIP Exfolieer 1-2 keer per week met Micro Super Scrub voor een frisse glow en een zacht velletje. Of, ook weer voor retinol gevorderden, vervang je nachtcrème 2x avonden per week voor Beauty Sleep Power Peel. In dat geval breng je deze direct aan na je Double Cleanse. Sla de stappen ‘Eyes” en ’Serum’ dan over.