Of het nu gaat om onze ingrediënten en verpakkingen, het verminderen van de energie die nodig is om onze producten te produceren of dierenwelzijn; we proberen altijd het juiste te doen en dagen onszelf dagelijks uit om onze impact op het milieu te minimaliseren.

DE KRACHT VAN DE (AUSTRALISCHE) ZON
Ons hoofdkantoor en onze fabriek bevinden zich aan de zonnige Gold Coast in Australië. Hierdoor kunnen wij als geen ander gebruik maken van de kracht van de zon. Dat doen we door middel van 195 zonnepanelen met een totale oppervlakte van zo’n 325 vierkante meter, verdeeld over beide daken. Hierdoor verminderen wij onze CO2 uitstoot met bijna 67.000 kg per jaar. Het teveel aan opgewekte energie wordt teruggeleverd aan het energienetwerk.

LOKAAL GEPRODUCEERDE GRONDSTOFFEN
Waar mogelijk kiezen wij voor gebruik van lokale (Australische) ingrediënten. We werken samen met diverse leveranciers in de Gold Coast en Byron Bay regio’s, die ons momenteel voorzien van o.a. onze aloë vera, avocado olie, caviar lime extract, druivenpit olie, eucalyptus olie, jojoba olie, ginseng extract, groene thee extract, kamille, koffie extract, lotus extract, macadamia olie, olijfblad extract, pepermunt olie, rozenolie, tea tree olie, tijm, Tazman pepper, zoethout extract. Alles over onze actieve ingrediënten vind je hier.

COMPOST
Waar mogelijk wordt ons afval gecomposteerd of verwerkt tot organische meststoffen en grondverbeteraars. Zij worden vervolgens gebruikt om onvruchtbare stukken land te rehabiliteren en synthetische kunstmest te vervangen.

DUURZAME VERPAKKINGEN
Onze verpakkingen bestaan voor gemiddeld 35% uit gerecycled materiaal. Door nieuwe technologieën kan er gemiddeld een derde PCR (post consumer recycled) plastic gebruikt worden in verpakkingen zonder dat de integriteit van een cosmetica productformule wordt aangetast. Daarbij zijn al onze verpakkingen (tubes, flesjes etc én de bijbehorende doosjes) 100% recyclebaar.

DIERPROEFVRIJ
In augustus 2021 is Alpha-H officieel toegelaten tot het Leaping Bunny Program; een internationaal erkend programma dat het voor de consument gemakkelijk maakt om producten te herkennen die dierproefvrij zijn. Lees er hier alles over!

VEGAN FRIENDLY
Op een paar uitzonderingen na* zijn al onze producten vrij van dierlijke ingrediënten. Het gaat in deze uitzonderingsgevallen om bijenwas, zijde extract en collageen; hiervoor zijn helaas nog geen geschikte alternatieven. Wel zien we er streng op toe dat de betreffende leveranciers de dieren op geen enkele wijze schade toebrengen. Zo zijn onze zijde-aminozuren afkomstig van 100% zijde; waarbij de cocon pas wordt bewerkt nadat de mot is uitgekomen. De mot blijft dus ongedeerd. We gebruiken gehydroliseerd collageen uit mariene bronnen (vis).
Onze non-vegan producten:

  • Absolute Lip Perfector - bijenwas
  • Liquid Gold - zijde extract
  • Liquid Gold Firming Eye Cream - zijde extract

PLASTIC IN COSMETICA
Wij willen bijdragen aan een duurzamer ecosysteem, daarom gebruiken we sinds 2015 geen plastic microbeads (polyethyleen parels) meer. Deze zijn vervangen door fijngemalen, milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar bamboe extract.

PALMOLIE
Wij zijn erin geslaagd het gebruik van palm(pit)olie in de productformules volledig uit te bannen. Al onze producten zijn dus vrij van palmolie en vormen geen bedreiging voor het milieu, ecosysteem of gemeenschappen.