Droge (Vet- en/of Vochtarme) Huid

Een vetarme huid maakt niet voldoende huideigen vetten aan en mist daardoor een stukje bescherming tegen invloeden van buitenaf. Een vetarme huid is een huidtype, wat wil zeggen dat je ermee geboren bent. Een vochtarme huid is een huidconditie: hier wordt je niet mee geboren, maar het vochttekort ontstaat als gevolg van externe factoren, zoals het gebruik van verkeerde skincare producten, stress, overmatige blootstelling aan de zon of simpelweg het natuurlijke verouderingsproces. Een vochtarme huid kan overigens ook het gevolg zijn van een vetarme huid. Vetten voorkomen het verdampen van vocht uit de huid; dus als die vetten ontbreken verliest de huid sneller en meer vocht. Wil je een vochttekort aanpakken of voorkomen is het dus essentieel om niet alleen goed te hydrateren, maar ook voldoende vetten te gaan en blijven gebruiken.

Hieronder vind je de ideale skincare routine voor aanpak van de vet- én vochtarme huid!

OCHTEND

CLEANSE Reinig je huid met Balancing Cleanser. Deze zacht romige, niet-schuimende cleanser met vitamine E en aloë vera ontdoet je huid op milde maar effectieve wijze van vuil, talg en (oog)make-up, helpt het verdampen van vocht tegengaan en helpt de huid snel weer terug te keren naar haar natuurlijke pH-waarde.
EYES Breng een dun laagje Liquid Gold Firming Eye Cream aan om donkere kringen, vochtwallen en pigmentvlekjes aan te pakken. Diamantpoeder en ‘light diffusing’ deeltjes camoufleren schaduwen en oneffenheden en geven een soft-focus effect en matte finish.
SERUM Vitamin B Serum vult het vocht dat gedurende de dag uit de huid verdampt aan en ondersteunt en herstelt de huidbarriere; zodat een vet-/vochttekort op de lange termijn niet leidt tot een niet goed werkende huidbarrière en dus gevoelige huid.
MOISTURISER  Daily Essential Moisturiser SPF50+ is een hydraterende dagcrème en zonbescherming in één. Vochtherstel en bescherming tegen vroegtijdige rimpeltjes tegelijkertijd!

ELKE AVOND

DOUBLE CLEANSE ’s Avonds reinig je je huid het best twee keer, zodat ook echt alle restjes make-up verdwenen zijn. Melting Moment Cleansing Balm is een ideale make-up remover en super voedend voor je huid. Gebruik ‘m twee keer of pak Balancing Cleanser voor de tweede ronde.
EYES Breng een dun laagje Liquid Gold Firming Eye Cream aan om donkere kringen, vochtwallen en pigmentvlekjes aan te pakken.
SERUM Vitamin E Serum met 1% vitamine E, ceramiden, hyaluronzuur, squalaan en druivenpit- en madacamia olie. De ultieme combinatie van vetten en vocht en herstel van de huidbarriere.
MOISTURISER Essential Hydration Cream hydrateert, voedt en herstelt je huid gedurende de nacht.