Vraag je je af of je Liquid Gold kunt gebruiken tijdens je zwangerschap of in de periode dat je borstvoeding geeft? Is je huid tijdens je zwangerschap nogal wispelturig en zoek je naar de juiste producten om je huid in balans te houden?

Onze internationale Brand Manager Jamee deelt hieronder haar skin care tips voor een gezonde huid met bijbehorende glow tijdens je zwangerschap!

OCHTEND
Stap 1: Reinigen – Ik heb een gecombineerde huid, dus de lichtgewicht geltextuur van Triple Action Cleanser houdt mijn hormonale puistjes onder controle. Een extra bonus is het verkoelende effect van de komkommer, dat helpt echt als je zwanger bent tijdens een lange, warme zomer.

Stap 2: Voeden – Ik heb geen last van zwangerschap gerelateerde hyperpigmentatie. Althans, nóg niet (afkloppen!). Maar het Vitamin C Serum is één van mijn onmisbare dagelijkse serums, omdat het mijn teint verheldert en mijn huid ‘s ochtends een flinke antioxidant-boost geeft.

Stap 3: Het oog wil ook wat - Nu ik begin dertig ben (snik), zijn fijne lijntjes en beginnende rimpeltjes één van mijn grootste zorgen. Absolute Eye Complex is een must-have omdat het verkoelt, hydrateert en het de huid rondom mijn ogen een kleine oppepper geeft voordat ik mijn make-up aanbreng.

Stap 4: Beschermen - Protection Plus Daily SPF 50+ is mijn dagelijkse SPF. Ik wissel ‘m sinds kort regelmatig af met de nieuwe Essential Skin Perfecting Moisturiser SPF15, afhankelijk van mijn plannen voor die dag. Vandaag ben ik maar heel even buiten en zit ik vooral binnen achter mijn laptop te werken dus ik heb voor deze nieuwe SPF gekozen, omdat ‘ie ook tegen vervuiling en blauw licht beschermt.


AVOND
Stap 1: Reinigen – Ik reinig mijn huid elke avond twee keer en sla nooit over. De eerste keer reinigen verwijdert mijn make-up en allerhande vervuilende deeltjes die zich gedurende de dag zich aan mijn huid hebben gehecht. De tweede reiniging reinigt mijn huid zelf, zorgt dat de pH-waarde weer in balans wordt gebracht en dat er niets op mijn huid is achtergebleven voordat ik ga slapen.

Stap 2: Voeden – Mijn huid is ongelofelijk droog tijdens mijn zwangerschap (dat schijnt heel normaal te zijn, de baby eigent zich werkelijk alles toe), dus ik kan echt niet meer zonder mijn vitamine serums. Soms wissel ik af tussen vitamine B en vitamine E, op andere avonden gebruik ik beide vitamineserums in laagjes over elkaar. Als ik beide gebruik, breng ik eerst de vitamine B aan, omdat het een wat fijnere moleculaire structuur heeft. Vervolgens breng ik vitamine E aan voor een extra antioxidant boost.

Stap 3: Ogen – Daar kan ik kort over zijn: net als ’s ochtends gebruik ik Absolute Eye Complex. Lichtjes inkloppen en klaar. Door de luchtige geltextuur is het zo opgenomen.

Stap 4: Moisturise – Lang leve Essential Hydration Cream! Bomvol ingrediënten waar mijn huid dol op is. Ik voel gewoon dat ik zo het goede aan mijn huid teruggeef.


DRIE AVONDEN PER WEEK
Stap 1: Reinig - De luie routine kun je natuurlijk blijven volgen tijdens je zwangerschap! Dubbel reinigen is eigenlijk het enige dat meer tijd kost. Je kunt Balancing Cleanser gebruiken voor je eerste reiniging, gevolgd door Triple Action Cleanser, of andersom; afhankelijk van je persoonlijke voorkeur of wat er met je huid aan de hand is.

Stap 2: Exfoliatie - 'Kun je Liquid Gold gebruiken als je zwanger bent of borstvoeding geeft?' is letterlijk de meestgestelde vraag die we ontvangen. Het antwoord is: ja, absoluut. Ik gebruik Liquid Gold drie avonden per week (meestal maandag, woensdag en vrijdag) en dat is prima voor mijn huid. Het werkt nog steeds hetzelfde en gezien chronisch tijdgebrek werkt dit voor mij 's avonds perfect. Want ik ben aan het eind van de dag niet alleen uitgeput van een drukke werkdag, maar ook van het zwanger zijn. Dus ik kan niet zonder!


ÉÉN KEER PER WEEK (treat yourself!)
Stap 1: Reinigen - Triple Action Cleanser (dat spreekt voor zich, denk ik).

Stap 2: Masker - Ik ben gek op zondagen. Tijd voor mezelf en ik hou ervan om lekker thuis te blijven terwijl een maskertje intrekt en ik naar Netflix lig te kijken. Uiteraard vervang ik mijn gebruikelijke wijntje voor een glas mineraalwater met bubbels en schijfje verse citroen. 

Stap 3: Moisturise - Volg met je favoriete moisturiser!

02 april 2019 — Caroline Den Hollander