Iedereen weet dat een goede nachtrust belangrijk is, maar door ons moderne, drukke leven met een hoop stress, fijne Netflix series en toch nog even Instagram checken, slapen we toch vaak niet diep of lang genoeg. En tuurlijk, je kunt een dubbele shot espresso nemen om weer op gang te komen, maar te weinig slaap heeft ook invloed op je huid. Wist je dat het zelfs kan leiden tot vroegtijdige huidveroudering? En meer espresso drinken gaat dat helaas niet tegen….

HET EFFECT VAN HET CIRCADIAANSE RITME
‘Een schoonheidsslaapje doen’ is dus niet zomaar een loze uitdrukking. Veel processen in je lichaam volgen een 24-uurs cyclus. We hebben allemaal een 'lichaamsklok” die deze cyclus, het circadiaanse ritme, regelt. Het circadiaanse ritme heeft niet alleen effect op allerlei interne biologische processen, zoals je slaapritme of de productie van bepaalde hormonen, maar ook op de buitenkant: je huid.

Gedurende de dag is je huid in de beschermmodus: je huidcellen werken hard om zichzelf te beschermen tegen allerlei schadelijke effecten van buitenaf, denk aan UV-straling, rook, luchtvervuiling en allerlei andere vrije radicalen veroorzakende factoren. ’s Nachts, tijdens je (schoonheids)slaap, is je huid in de herstel- en vernieuwingsmodus. DNA-schade wordt gecorrigeerd en er worden nieuwe, frisse huidcellen aangemaakt om oude en beschadigde cellen te vervangen.

Dus nog even die Netflix serie afkijken en te laat gaan slapen zorgt ervoor dat je huid niet genoeg tijd krijgt om zich te herstellen en te vernieuwen. Het resultaat? Een vroegtijdig verouderde huid!

BEAUTY SLEEP POWER PEEL
Dit is waar onze Beauty Sleep Power Peel je een handje kan helpen. Deze alles-in-één nachtverzorging zit boordevol actieve ingrediënten, die je huid uit haar comfort zone trekken en het circadiaanse ritme van je huid complementeren. Beauty Sleep Power Peel stimuleert en ondersteunt de herstel- en vernieuwingscyclus van je huid, zodat je optimaal profiteert van het effect van het circadiaanse ritme, ook als je eigenlijk niet lang genoeg geslapen hebt.

WAT ZIT ER DAN ALLEMAAL IN?
Als eerste noemen we een lekker pittige dosis van 10% glycolzuur en 0.5% retinol (vitamine A). Zij zijn beide wetenschappelijk bewezen werkzaam in de aanpak van huidveroudering en staan dus garant voor professionele resultaten, zeker in deze doseringen. Ze geven de huid een overnight peeling, stimuleren de collageen aanmaak en helpen pigmentvlekjes, (acne)littekens, fijne lijntjes en grove poriën vervagen. Glycolzuur fungeert bovendien als transportmiddel voor de andere actieve ingrediënten (o.a. peptiden, hyaluronzuur vitamine E en druivenpitolie); het trekt ze dieper mee de huid in, waardoor ze precies terecht komen waar je ze wilt hebben: daar waar nieuwe huidcellen worden aangemaakt en de collageenproductie plaatsvindt.

KLINISCH ONDERZOEK TOONDE DE WERKING AAN
De Beauty Sleep Power Peel is, zoals gezegd, een pittig product; je gebruikt ‘m daarom ook maar maximaal 2 avonden per week, maar dan werk je ’s nachts dus wel echt op professioneel niveau aan huidverbetering en anti-aging. Dat zeggen we overigens niet zomaar; de University of Queensland (in Australië) verrichtte klinisch onderzoek naar het effect van Beauty Sleep Power Peel en rapporteerde fantastisch resultaten:

  • De aanmaak van type 1 collageen werd gemiddeld met 73% verhoogd
  • De aanmaak van het huideigen hyaluronzuur werd gemiddeld met 157% verhoogd
  • De huid was bovendien 52,9% beter gehydrateerd
Natuurlijk is de Beauty Sleep Power Peel niet alleen voor nachtbrakers; je profiteert ook van de effecten als je netjes op tijd je bed induikt. Een mooiere huid terwijl je slaapt. Dat is nog eens lekker wakker worden.

IS DE BEAUTY SLEEP POWER PEEL OOK GESCHIKT VOOR MIJ?

Aarzel niet contact met ons op te nemen als je vragen hebt over de Beauty Sleep Power Peel! Onze Alpha-H specialisten staan te allen tijde voor je klaar om je te adviseren. Je kunt je vraag stellen via ons contactformulier. We streven ernaar je nog dezelfde dag of in elk geval binnen 24 uur te antwoorden.

Je kunt ook terecht bij een van onze salons of verkooppunten, voor een nog persoonlijker en beter passend advies. Klik hier voor de dichtstbijzijnde salon of verkooppunt bij jou in de buurt.

31 oktober 2019 — Caroline Den Hollander