Tegen de tijd dat we de vijftig bereiken is onze huid aanzienlijk veranderd. Terwijl u viert hoe ver u bent gekomen met het bereiken van dit prachtige decennium, is het ook een goed moment om uw huidige huidverzorgingsregime aan te passen om ervoor te zorgen dat uw teint er de komende jaren op zijn best uitziet.


WAT GEBEURT ER MET DE HUID IN DE VIJFTIG?
Tijdens de jaren vijftig en daarna worden de onderliggende structurele eiwitten, zoals collageen en elastine, die de huid in onze jonge jaren glad en vol houden, niet meer zo effectief geproduceerd. Bovendien wordt je teint aangetast door extrinsieke factoren, waaronder jarenlange cumulatieve blootstelling aan UV-straling, en intrinsiek door de afnemende oestrogeenproductie. Deze factoren kunnen resulteren in meer uitgesproken lijnen, rimpels en huidverslapping.

Het andere wat er gebeurt met de huid in de vijftig is dat hormonale schommelingen tijdens de menopauze ervoor kunnen zorgen dat de voorheen heldere, gemakkelijk te hanteren huid steeds gevoeliger, roder en onvoorspelbaarder wordt, en vaak vatbaar is voor puistjes.


WELKE PRODUCTEN ZIJN HET BESTE VOOR JE TIJDENS JE VIJFTIGSTE?
Het vermogen van de huid om water vast te houden neemt af naarmate je ouder wordt. Dit kan leiden tot meer trans-epidermaal waterverlies, wat resulteert in een vochtarme, jeukende en schilferige huid. Tijdens je vijftigste nemen ook de natuurlijke lipiden van de huid en de productie van natuurlijke vochtvasthoudende factoren zoals hyaluronzuur af, waardoor de huid droog wordt. Daarom is het belangrijk om producten te kiezen die de huidbarrière helpen versterken en vitaal vocht aanvullen.

Wij adviseren om elke ochtend en avond een pH-gebalanceerde reiniger te kiezen die de integriteit van de huidbarrière respecteert en de huid schoon en fris achterlaat.

Dagelijkse antioxidanten die helpen schadelijke vrije radicalen te bestrijden die oxidatieve stress kunnen veroorzaken - wat kan leiden tot uitgesproken hyperpigmentatie en andere ongunstige huidaandoeningen die samenhangen met een rijpere huid - zoals vitamine C en vitamine E zijn ook zeer aan te bevelen, evenals het gebruik van een dagelijks serum met vochtbindende ingrediënten zoals hyaluronzuur.

Dagelijkse bescherming van de huid met SPF is eenvoudige, dus besteed wat tijd aan het vinden van de perfecte zonnebrandcrème en zorg ervoor dat je deze elke ochtend aanbrengt en zoals voorgeschreven opnieuw aanbrengt als je op pad gaat.

 

 

MOET IK NOG EXFOLIËREN ALS IK VIJFTIG BEN?
Als je al jaren AHA's in je routine opneemt en merkt dat je huid deze krachtige zuren blijft verdragen, is er geen reden om te stoppen. Naarmate we ouder worden, vertraagt de celvernieuwing, waardoor de huid er dof uit kan zien. Regelmatig scrubben helpt ook om ongelijk gepigmenteerde oppervlaktecellen te verwijderen, vooral bij een rijpere huid.

Het komt echter vaak voor dat de huid in de vijftiger jaren steeds gevoeliger wordt. In dat geval kun je overstappen op een zachter alternatief voor scrubben. Als je normaliter altijd drie avonden per week Liquid Gold gebruikt, en je huid voelt daardoor niet comfortabel meer aan, kun je proberen over te stappen op Generation Glow Daily Resurfacing Essence, dat klinisch is getest voor de gevoelige huid.


OP WELKE INGREDIËNTEN MOET JE LETTEN ALS JE VIJFTIG BENT?
Retinol is hier ongetwijfeld de held. Retinol (vitamine A) is een onbetwiste multitasker waarvan wetenschappelijk is vastgesteld dat hij alles aanpakt, van lijntjes en rimpels tot het voorkomen van die vervelende puistjes na de menopauze. Probeer het Vitamine A Serum met 0,5% Retinol toe te voegen aan je routine op afwisselende avonden.

Het voeden van de huid tijdens je vijftigste en daarna met ingrediënten die de natuurlijke lipiden van de huid nabootsen, zoals antioxidantrijke plantenoliën en essentiële vetzuren, helpt de huidbarrière te versterken, beschermt tegen trans-epidermaal waterverlies en helpt de huid er voller en gladder uit te zien. Wij adviseren Golden Haze Face Oil, dat ook het perfecte product is voor alternatieve avonden met actieve ingrediënten zoals AHA's en Retinol.


08 februari 2023 — Roxanne Kruts-Koelewijn