Een doeltreffende aanpak van je huidverzorgingsroutine in de veertig om dofheid, de zichtbare tekenen van veroudering en veranderingen in de huidtextuur en -toon aan te pakken.

 

WAT GEBEURT ER MET DE HUID ALS JE VEERTIG BENT?
De huid ondergaat in de veertiger jaren aanzienlijke intrinsieke veranderingen omdat oestrogeen, een hormoon dat van invloed is op de productie van gezond collageen in de huid, begint af te nemen, waardoor het natuurlijke systeem van de huid verandert en er lijntjes en rimpels ontstaan. Deze hormonale schommelingen in verband met de menopauze kunnen ook bijdragen tot bijkomende huidaandoeningen zoals verhoogde gevoeligheid, puistjes en hyperpigmentatie.

De huid kan ook overgevoelig worden, vaak door jarenlang te veel scrubben, waardoor de huidbarrière wordt aangetast en de huid plotseling niet veel meer kan verdragen, ook producten die je jarenlang met succes hebt gebruikt.

DE HUIDBARRIÈRE RESPECTEREN
Door te kiezen voor een pH-neutrale reiniger die de zuurmantel en beschermende lipiden van de huid respecteert, zorg je ervoor dat de beschermende barrière van de huid intact blijft en helpt de huid vochtverlies te voorkomen, een belangrijke oorzaak van uitdroging. Kies de reiniger die perfect bij jouw huidtype past en gebruik deze tweemaal daags.

STAPPEN OM EEN STERKE, VEERKRACHTIGE HUID OP TE BOUWEN
Dagelijkse toepassing van SPF is iets wat je hopelijk al doet, maar zo niet, dan is het nooit te laat om ermee te beginnen en als je een beetje inspiratie nodig hebt, bedenk dan dat meer dan 80% van de zichtbare veroudering van de huid wordt veroorzaakt door blootstelling aan de zon. Zonnebrandcrème beschermt de huid tegen schadelijk UV-licht dat een ravage kan aanrichten aan de ondersteunende eiwitten van de huid, namelijk collageen. 

De veertig is ook de tijd om goede huidverzorgingsgewoonten aan te nemen, waaronder het dagelijks aanbrengen van plaatselijk toegepaste vitaminen. Versnelde hyperpigmentatie komt vaak voor in de veertiger jaren, vooral vanaf midden veertig, waar cumulatieve UV-blootstelling zich kan manifesteren als een ongelijkmatige teint en wat algemeen bekend staat als "ouderdomsvlekken" op het gezicht, de hals, het decolleté en de rug van de handen. Vitaminen bevatten krachtige antioxidanten die kunnen helpen de enzymen te onderdrukken die verantwoordelijk zijn voor de melanineproductie en tegelijkertijd de huid beschermen tegen oxidatieve stress en verdere schade.

Kies Vitamine C Serum voor je ochtend routine en Vitamine A Serum voor 's avonds.
TIP: kies voor alle vier de vitamines en leg elke ochtend Vitamine E Serum over Vitamine C Serum en wissel 's avonds Vitamine A Serum en Vitamine B Serum af.

 

VERSNELT DE HUIDVERNIEUWING
Een rijpere huid voert overtollige dode huid niet meer zo effectief af, waardoor zich doffe, levenloze cellen ophopen die de huid minder stralend doen lijken. Regelmatig scrubben kan het natuurlijke ontbindingsproces van de huid helpen versnellen, waardoor een helderder en stralender huid zichtbaar wordt en de productie van natuurlijke vochtvasthoudende factoren zoals hyaluronzuur wordt gestimuleerd. Zoek naar gerichte behandelingsproducten zoals het Midnight Reboot Serum dat glycolzuur combineert met vitamine A (Granactive Retinoid), een klinisch ondersteund ingrediënt dat zowel intrinsieke als extrinsieke veroudering van de huid aanpakt, en breng het om de avond aan.

ONDERSCHAT JE HYDRATERENDE CRÈME NIET
In de veertiger jaren kan de huid droger worden door uitputting van de natuurlijke lipiden en essentiële vetzuren die de huid zacht en soepel houden. Dit gebeurt door invloeden van buitenaf, zoals milieu-invloeden en het natuurlijke verouderingsproces. De huid verliest haar vermogen om water vast te houden, wat leidt tot meer waterverlies via de opperhuid. Om de huid te helpen vocht vast te houden en op te bouwen, kun je ingrediënten gebruiken zoals plantaardige oliën waarvan klinisch is bewezen dat ze fungeren als vochtvasthoudende lipiden, die de natuurlijke lipiden in de huid nabootsen wanneer ze plaatselijk worden aangebracht en de hydratatie vasthouden. Wij adviseren Golden Haze Face Oil, een veelzijdige olie die geschikt is voor alle huidtypes.

01 februari 2023 — Roxanne Kruts-Koelewijn