Tegen de tijd dat we de dertig bereiken, is onze huid blootgesteld aan een aanzienlijke hoeveelheid externe stress. Als gevolg daarvan kunnen de eerste tekenen van veroudering, zoals fijne lijntjes, een ongelijkmatige textuur en hyperpigmentatie, zichtbaar worden. Iets anders wat je misschien merkt is dat je teint er in vergelijking met je twintiger jaren wat doffer uitziet. Dat komt omdat de huidvernieuwing afneemt naarmate we ouder worden, waardoor zich dode huidcellen ophopen aan het oppervlak en de teint er dof uitziet.

Hoe pakken we deze uitdagingen aan? Consistentie is de sleutel voor elke huidverzorging, vooral als we de dertig worden en daarna. Een paar eenvoudige aanpassingen aan de bestaande routines en het consistent houden kunnen het verschil maken.

EXFOLIËREN
Het opnemen van een exfoliërend zuur (een Alpha-Hydroxy Acid (AHA)) in je huidverzorging als dertiger kan helpen om de huid sneller te laten veranderen en zichtbare problemen zoals uitdroging, een doffe of oneffen huid en een gebrek aan elasticiteit aan te pakken. Liquid Gold Exfoliating Treatment, met 5% glycolzuur en met een unieke lage pH-waarde om maximale doeltreffendheid te garanderen, is ideaal om op te nemen in je regime (drie afwisselende avonden per week). Als je het niveau wilt verhogen en AHA's wilt combineren met vitamine A - ga dan voor Midnight Reboot Serum met glycolzuur en Granactive Retinoid. Als je merkt dat je een overwegend vette huid hebt en/of last hebt van puistjes en onzuiverheden, raden we Clear Skin Tonic aan met in olie oplosbaar exfoliërend salicylzuur (BHA).

SPF
Ouder worden is onvermijdelijk, maar vroegtijdige veroudering van de huid als dertiger door blootstelling aan UV is dat niet. Dagelijks SPF aanbrengen (en opnieuw aanbrengen!) is een must om de tekenen van extrinsieke veroudering en een ongelijkmatige teint te voorkomen en te minimaliseren. Als je in je twintiger jaren trouw SPF hebt aangebracht - goed gedaan! Zo niet, dan is het nooit te laat om te beginnen. Wij adviseren Daily Essential Moisturiser SPF 50+ dagelijks aan te brengen en regelmatig opnieuw aan te brengen, vooral als je buiten bent of sport.

HYDRATEREN
Naarmate we de dertig naderen, beginnen de natuurlijke vochtvasthoudende factoren van de huid af te nemen. De productie van hyaluronzuur, een natuurlijk waterbindend bestanddeel van de huid, neemt af en de huid verliest het vermogen om vocht efficiënt vast te houden.

Het is essentieel dat je dagelijks een hydraterende crème gebruikt om te voorkomen dat het vocht uit de huid verdwijnt. Wij adviseren de romige Essential Hydration Cream of een gezichtsolie zoals Golden Haze Face Oil (of beide!), afhankelijk van de textuur. Als aanvulling op een moisturizer kan het aanbrengen van een extra hydratator zoals Hyaluronic 8 Super Serum op de huid vóór het aanbrengen van een moisturizer de hydratatie een boost geven en het uiterlijk van de huid helpen verbeteren door het huidoppervlak zichtbaar voller en gladder te maken. Dit lichtgewicht multitasking serum bevat ook filters tegen vervuiling en blauw licht om de huid te beschermen tegen omgevingsstress.

 

 

GEBRUIK ANTIOXIDANTEN
Net zoals het niet roken (dat het lichaam van antioxidanten ontdoet) en het innemen van orale vitaminen (om het afweersysteem van het lichaam te versterken) tot de gezonde leefgewoonten behoren, is de dertiger een goed moment om topische antioxidanten op te nemen in je dagelijkse huidverzorging.

Topische vitamine C bijvoorbeeld kan helpen de huid te beschermen en schade aan huidondersteunende eiwitten zoals collageen, die kan ontstaan door blootstelling aan UV-stralen, tegen te gaan. Wij adviseren Vitamine C Serum dat elke ochtend kan worden aangebracht vóór je dagelijkse moisturizer / SPF.

Vitamine A is een andere krachtige topische antioxidant die ook kan helpen fijne lijntjes en een ongelijkmatige textuur te minimaliseren door de celvernieuwing te stimuleren en de productie van collageen te bevorderen. Wij adviseren Vitamine A Serum met 0,5% Retinol, een vorm van topische vitamine A, 2-3 keer per week geleidelijk op te voeren tot afwisselende nachten.

STIMULEREN
Tijdens de dertiger jaren kan een afname in de productie van collageen betekenen dat fijne lijntjes en rimpels vaker voorkomen, dat poriën groter worden en dat zelfs de textuur van de huid kan veranderen. Door 1-2 avonden per week krachtige producten te gebruiken die de veerkracht van de huid stimuleren, zoals de Beauty Sleep Power Peel, kun je een helderdere huidtint en textuur krijgen.

Het is ook een goed idee om als dertiger gerichte behandelingen te gebruiken voor de gebieden die het meest vatbaar zijn voor fijne lijntjes, zoals rond de ogen, zoals Liquid Gold firming Eye Cream. Voor de beste resultaten 's morgens en 's avonds aanbrengen


25 januari 2023 — Roxanne Kruts-Koelewijn