Als het gaat om het ontwikkelen van positieve huidverzorgingsgewoonten, zijn twintigers het perfecte moment om te beginnen met een regelmatig regime dat gericht is op het beschermen en onderhouden van een gezonde huidbarrière. Dit houdt de huid stralend en helpt zichtbare veranderingen te voorkomen, zoals een ongelijkmatige textuur en teint, die het gevolg zijn van door de omgeving veroorzaakte veroudering.

WAT GEBEURT ER MET DE HUID ALS JE TWINTIG BENT? 
Tijdens je twintiger jaren regenereert je huid nog steeds efficiënt. Collageen en elastine, eiwitten die je huid steun en veerkracht geven, en een adequate celvernieuwing houden de huid glad, vol en stralend. Halverwege de twintiger jaren begint de celvernieuwing echter te vertragen, waardoor de huid er soms dof uitziet, de huid verstopt raakt en de eerste tekenen van extrinsieke veroudering, zoals fijne lijntjes, zichtbaar worden.

BESCHERMEN IS DE SLEUTEL
Als twintiger is het tijd om je te richten op preventie. Dit zijn de jaren die bepalen hoe jouw huid er in de jaren dertig en veertig uitziet. Het voorkomen van schade in je twintiger jaren zal je dus op de lange termijn ten goede komen. Bescherming tegen de zon is essentieel en het is klinisch bewezen dat het tot 80% van de te voorkomen huidveroudering voorkomt. Dagelijkse toepassing van Daily Essential Moisturiser SPF 50+ is je onontkoombare verzekering tegen oxidatieve stress, fijne lijntjes en rimpels en ongelijkmatige teint en textuur en wordt aanbevolen voor alle huidtypes. Rechtstreeks op de huid of over je favoriete serum aanbrengen.

EXFOLIËREN
Het stimuleren van de huid door regelmatig te scrubben helpt niet alleen om dofheid te verwijderen en de vorming van mee-eters te voorkomen, het helpt ook de productie van collageen, elastine en hydraterend hyaluronzuur op gang te brengen, allemaal belangrijke elementen voor een gezonde, stralende teint. Tijdens je twintiger jaren is een zachte scrub zoals Generation Glow een goed begin voor de normale tot droge huid, of als je huid wat vettiger is, kijk dan eens naar Clear Skin Tonic om je huid helder en gezond te houden.

VERHOOG DE VEERKRACHT
Een goed gehydrateerde huid blijft glad en stralend en helpt de vorming van fijne lijntjes voorkomen. Probeer het Hyaluronic 8 Serum elke ochtend om de hydratatie een boost te geven. Dit lichtgewicht serum bevat 8 hydraterende ingrediënten die onmiddellijk worden opgenomen en is geschikt voor alle huidtypes.

Je twintiger jaren zijn ook de perfecte tijd om de eerste tekenen van pigmentatie aan te pakken met klinisch bewezen vitamine C. Een krachtig antioxidant Vitamin C Serum helpt je huid te verhelderen en te beschermen tegen vroegtijdige veroudering door vrije radicalen en omgevingsstress.

 
18 januari 2023 — Roxanne Kruts-Koelewijn