Waar zelfs dermatologen 25 jaar geleden nog huiverig waren om te werken met fruitzuren, zijn ze anno nu niet meer weg te denken als het gaat om huidverbetering. En dat is waar het bij Alpha-H om draait. Of het nu gaat om zware acne (zoals bij oprichtster Michelle), hyperpigmentatie, grove poriën, fijne lijntjes of rimpeltjes, een vale teint, een vermoeide (rokers)huid of littekens: fruitzuren zijn dé sleutel tot huidverbetering. Daarom vormen alpha- en beta hydroxyzuren (AHA’s en BHA’s) als glycolzuur, melkzuur, salicylzuur en amandelzuur de basis van onze huidverbeterende producten en behandelingen; waarbij glycolzuur onze absolute favoriet is.

Enerzijds vanwege de wetenschappelijk bewezen werking; anderzijds omdat het van alle fruitzuren het breedst inzetbaar is ten aanzien van verschillende huidcondities en huidproblemen. Glycolzuur heeft daarnaast de kleinste moleculaire structuur van alle zuren, waardoor het in staat is om het diepst in de huid door te dringen. Om daar ook echt te komen, heeft glycolzuur (net als andere fruitzuren) wel een zetje nodig: een lage pH-waarde. Want hoe lager de pH-waarde, hoe dieper glycolzuur in de huid dringt en hoe meer effect in de diepere huidlagen. Daarom formuleren wij al onze fruitzuurproducten (voor professioneel én thuisgebruik) met een lage pH-waarde zonder de huid uit balans te brengen. Glycolzuur is bovendien een uitstekende transportstof: het trekt andere actieve ingrediënten mee dieper de huid in.

Zo garanderen we dat ook onze andere krachtige huidverbeteraars (o.a. L- scorbic acid (vitamine C), retinol (vitamine A), niacinamide (vitamine B3), antioxidanten, hyaluronzuur, ferulic acid en peptiden zoals Matrixyl-6) de dieper gelegen huidlagen bereiken. 

 

 

Hierdoor zijn onze producten in staat om op cellulair niveau te werken en van binnenuit te zorgen voor huidverbetering. Alleen een percentage glycolzuur zegt echter niet zoveel. Om te weten hoe sterk een product zal werken en hoe diep het in de huid komt is de pH-waarde net zo bepalend. Zo is een product met 15% glycolzuur en een pH van 4.5 is veel minder sterk dan een product van 5% glycolzuur en een pH van 3. Alpha-H werkt in de producten voor thuisgebruik met doseringen tussen de 5 en 15% glycolzuur en een pH tussen de 2.5 en 3.8. Zo werk je tussen de salonbehandelingen door ook echt met effectieve percentages voor thuisgebruik. 

Door te variëren met verschillende fruitzuren, verschillende percentages en verschillende pH-waarden creëren we producten in verschillende sterktes. Hierdoor hebben wij voor elke huid en elk probleem een geschikt product om het huidverbeteringstraject in gang te zetten. En kan er met elke klant stapsgewijs 'op maat’ worden gewerkt aan (verdere) gewenning en optimaal resultaat.