Een chronisch onzuivere huid

Als je last hebt van een chronisch onzuivere huid is het ontzettend belangrijk dat je hier actief mee aan de slag gaat. Niet alleen omdat het gewoon niet fijn is om hier dagelijks mee te maken te hebben, maar ook omdat (rest)littekens (ook wel post-inflammatoire hyperpigmentatie genoemd) een groot vervolgprobleem kunnen worden als je het niet goed (genoeg) onder controle krijgt of houdt. Zonde en niet nodig! Onderstaande skincare routine is dan ook speciaal voor jou samengesteld om je hierbij te helpen.

OCHTEND

CLEANSE Clear Skin Daily Face Wash is een frisse gel cleanser met 2% salicylzuur, 3% niacinamide (vitamine B3) en tea tree die je talgproductie afremt, ontstekingen actief aanpakt (en helpt voorkomen) en je huid kalmeert en sneller helpt herstellen.
BOOST Geef je huid een ‘deep cleanse’ met Clear Skin Tonic. Deze exfoliërende, kalmerende en ontstekingsremmende lotion met 2% salicylzuur verwijdert dode huidcellen, maakt tot diep in de poriën schoon, vermindert roodheid, helpt de talgproductie reguleren en draagt bij aan een evenwichtig microbioom. Tegelijkertijd wordt je huid gekalmeerd en mooi gematteerd.
SERUM Clear Skin Daily Hydrator Gel, een hydraterende, ontstekingsremmende gel.
MOISTURISER Protection Plus Daily SPF50+ is een dagcreme en zonbescherming in één. Essentieel om te voorkomen dat de onzuiverheden en irritaties uitmonden in donkere verkleuringen (post-inflammatoire hyperpigmentatie). Zo hou je je teint mooi egaal, ook als de ontsteking weer weg is.

AVOND

DOUBLE CLEANSE met Clear Skin Daily Face & Body Wash. Reinig je huid wel twee keer, zodat ook echt alle restjes make-up verdwenen zijn en deze niet je poriën alsnog kunnen (blijven) verstoppen.
SPOT TREATMENT Stip puistjes of onderhuidse ontstekingen aan met Clear Skin Blemish Control Gel.
SERUM Breng Vitamin A Serum aan om je celvernieuwing te stimuleren (dat helpt onzuiverheden sneller genezen) en om te voorkomen dat je littekentjes of verkleuring overhoudt op de plek waar het puistje zit.
MOISTURISER Sluit je avond routine af met Clear Skin Daily Hydrator Gel, een ultra lichte moisturiser met 2.5% niacinamide (vitamine B3). Dit helpt je poriën verfijnen, zorgt voor hydratatie en helpt de vorming van nieuwe onzuiverheden voorkomen.

1X PER WEEK

Geef je huid eens per week at-home treatment met het Clear Skin Blemish Control Mask, een ontgiftend, ontstekingsremmend en kalmerend masker op basis van o.a. witte klei. Dit masker werkt als een ’spons’: het absorbeert vuil, talg en bacteriën vanuit de poriën en werkt matterend (anti-glim) zonder je huid uit te drogen. Breng na het verwijderen van het masker een dun laagje Clear Skin Daily Hydrator Gel aan als afsluitende (nacht)verzorging.