Af en toe een puistje

OCHTEND

CLEANSE Heb je een gecombineerde huid? Reinig je huid dan met Triple Action Cleanser. Is je huid eerder normaal tot wat droog, ga dan voor Balancing Cleanser.
SPOT TREATMENT Ga opkomende puistjes of onderhuidse ontstekingen te lijf met Clear Skin Blemish Control Gel. Deze SOS-gel helpt om de ontsteking, zwelling en roodheid direct in de kiem te smoren. Ook helpt het wondjes sneller genezen.
SERUM Breng Vitamin B Serum aan voor een hydratatie boost, het in balans brengen van de talgproductie en ter ondersteuning van de huidbarrière.
MOISTURISER Kies een dagcreme en zonbescherming in één. Essentieel om te voorkomen dat de onzuiverheden en irritaties uitmonden in donkere verkleuringen (post-inflammatoire hyperpigmentatie). Zo hou je je teint mooi egaal, ook als de ontsteking weer weg is. Heb je een gecombineerde huid, kies dan voor Protection Plus Daily SPF50+. Heb je een normaal tot droge/trekkerige huid, dan is Daily Essential Moisturiser SPF50+ je beste keuze.

AVOND

DOUBLE CLEANSE ’s Avonds reinig je je huid het best twee keer, zodat ook echt alle restjes make-up verdwenen zijn. Dit kan prima met dezelfde cleanser als je voor ’s ochtends kiest.
SPOT TREATMENT Stip puistjes of onderhuidse ontstekingen indien nodig ook ’s avonds aan met Clear Skin Blemish Control Gel.
SERUM Breng Vitamin A Serum aan om je celvernieuwing te stimuleren (dat helpt onzuiverheden sneller genezen) en om te voorkomen dat je littekentjes of verkleuring overhoudt op de plek waar het puistje zit.
MOISTURISER Sluit je avond routine af met Clear Skin Daily Hydrator Gel, een ultra lichte moisturiser met 2.5% niacinamide (vitamine B3). Dit helpt je poriën verfijnen, zorgt voor hydratatie en helpt de vorming van nieuwe onzuiverheden voorkomen.

TWEE TOT DRIE AVONDEN PER WEEK (OM DE DAG)

Geef je huid 2-3x per week een ‘deep cleanse’ en mini peeling met Clear Skin Tonic. Deze exfolierende, kalmerende en ontstekingsremmende lotion met 2% salicylzuur verwijdert dode huidcellen, maakt tot diep in de poriën schoon, vermindert roodheid, helpt de talgproductie reguleren en draagt bij aan een evenwichtig microbioom. Je gebruikt Clear Skin Tonic om de dag ’s avonds (2-3 avonden per week) na je (dubbele) reiniging.