Zodra de lente aanbreekt is het niet alleen slim om je garderobe onder de loep te nemen, maar ook je huidverzorgings-routine. In de lente en zomer zijn de luchtvochtigheid en hoeveelheid UV-straling immers hoger, je huid houdt meer warmte vast, je zweet sneller... Allemaal factoren om rekening mee te houden. Het is dan ook verstandig om je huidverzorging hier op aan te passen. Hier de 5 meest essentiële dingen om rekening mee te houden op een rijtje.

1. HET ALLERBELANGRIJKSTE: ZONBESCHERMING!
Eigenlijk moet je natuurlijk het hele jaar door zonbescherming gebruiken (hopelijk doe je dit ook), maar nu het noordelijk halfrond naar de zon begint te kantelen neemt de intensiteit van de UVA en UVB straling toe. En net zoals je je kleding aanpast op het warmere weer, is het ook tijd om een kritische blik op je SPF-garderobe te werpen: zorg ervoor dat je in de lente en zomer een hoge(re) factor gebruikt, zodat je huid niet onnodig veroudert door de hogere zonkracht.

Bekijk hier alle producten met breedspectrum zonnefilters in onze SPF-garderobe.

2. ZORG VOOR EEN UITGEBALANCEERDE, NIET-SCHUIMENDE REINIGER

Een goede reiniging is de basis van elke huidverzorgingsroutine. Tijdens de wintermaanden vind je het misschien prettig om een reinigingscrème of balm te gebruiken. Als je je huid het liefst reinigt met dit soort cleansers is er geen reden om dit niet te blijven doen; zolang het een cleanser is die de pH-waarde van je huid intact laat en je huidbarrière niet beschadigt. Sommige mensen gebruiken tijdens de warmere maanden liever een gel cleanser, omdat die fris en verkoelend aanvoelt, bijvoorbeeld onze Triple Action Cleanser. Het maakt niet uit waar je de voorkeur aan geeft, zolang het maar geen schuimende cleanser is. Die bevatten nare oppervlakte-actieve stoffen, die je huid strippen en een kettingreactie van uitdroging, irritatie en puistjes veroorzaken. Meer over het vermijden van schuimvormende cleansers lees je in deze blog. Gelukkig zijn al onze cleansers vrij van schuimvormende en dus oppervlakte-actieve stoffen. 

Bekijk hier onze assortiment niet-schuimvormende cleansers.


3. WEG MET DIE VALE, DOFFE WINTERHUID
Je huid ontdoet zich dagelijks op natuurlijke wijze van dode huidcellen, maar soms wordt dit natuurlijk proces verstoord. Eén van de gevolgen is een doffe, vale huid. Een exfoliant verwijdert dode huidcellen op een hele milde manier, zodat er een frisse, nieuwe huid tevoorschijn komt. Een exfoliant verzacht rimpeltjes, maakt de huid gladder en egaler, pakt verstopte poriën aan en verbetert de hydratatie van je huid. Alpha-H heeft verschillende producten in het assortiment die je huid op chemische, fysieke of enzymatische wijze exfoliëren. Zodat je een product kunt kiezen dat het beste aansluit bij jouw huidtype en jouw specifieke huidbehoeften.

Bekijk hier onze exfoliërende producten.

4. MEER ANTIOXIDANTEN
Wist je dat vitamine C helpt vrije radicalen in je huid onschadelijk te maken en daarmee DNA-schade voorkomt? Daarnaast remt vitamine C de productie van melanine, waardoor bestaande pigmentatie vervaagt en nieuwe pigmentatie wordt voorkomen. Door dagelijks een vitamine C serum onder je SPF aan te brengen krijgt de natuurlijke voorraad antioxidanten in je huid een enorme boost. Antioxidanten helpen de huid te beschermen tegen veroudering veroorzaakt door omgevingsfactoren. Met onze Vitamin Profiling collectie kun je je huidverzorging elke dag precies aanpassen op wat je huid op dat moment nodig heeft.

Bekijk hier onze vitamine serums.

5. HYDRATEREN
In de warmere maanden voelt je huid soms warm en plakkerig aan, maar laat je hierdoor niet verleiden om het aanbrengen van een moisturiser over te slaan. Als je huid uitgedroogd raakt, gaat ze meer talg produceren om het gebrek aan vocht te compenseren. Veel mensen proberen vervolgens om de overtollige talg onder controle te krijgen met een reiniger die de huid ‘stript’. Dit leidt tot een vicieuze cirkel, waarbij de huid (nog verder) uitgedroogd en geïrriteerd raakt met alle nare gevolgen van dien. Als je huidige moisturiser wat te vol en vettig aanvoelt voor de zomer, gebruik dan een wat lichtere versie of zelfs een olie-vrij, vocht-inbrengend product. Kies voor overdag altijd een moisturiser met zonbescherming, en voor ’s avonds eentje met een luchtiger textuur dan ’s winters. Een fijne, verkoelende toner is prima geschikt voor een vocht-boost gedurende de dag.

Bekijk al onze moisturisers en toners.

Neem gerust contact met ons op als je niet helemaal zeker weet welke producten geschikt zijn voor jouw huid. Onze online specialisten staan voor je klaar om je te adviseren. Je kunt je vraag stellen via ons contactformulier. We streven ernaar je nog dezelfde dag of in elk geval binnen 24 uur te antwoorden. Je kunt ook terecht bij een van onze huidexperts voor een nog persoonlijker en beter passend advies. Klik hier voor het dichtstbijzijnde salon of verkooppunt bij jou in de buurt.