De huid op je lichaam is niet overal hetzelfde. Zo is de huid op je handpalmen en voetzolen vrij dik en bevat het geen pigment, haarfollikels of talgklieren. Je oogleden zijn juist superdun, net als de huid op je lippen. Wist je dat je huid op je lippen bestaat uit maar 3 tot 5 huidlaagjes, in tegenstelling tot  bijvoorbeeld je gezichtshuid, die uit wel 16 laagjes kan bestaan? Hierdoor zijn de bloedvaatjes onder de huid beter zichtbaar; dit geeft je lippen hun rozerode kleur. Daarnaast bevatten je lippen geen talgklieren zoals de rest van je gezichtshuid. 

DE HUID OP JE LIPPEN DROOGT SNELLER UIT
Talgklieren produceren natuurlijke vetten, die onderdeel uitmaken van de huidbarrière. De huidbarrière, ook wel de zuurmantel genoemd, is een onzichtbaar laagje bovenop je opperhuid. Kort gezegd zorgt de huidbarrière ervoor dat wat niet goed is voor de huid buiten blijft en wat goed is (bijvoorbeeld vocht) binnen wordt gehouden. Omdat de huid op je lippen geen talgklieren bevat die huidvet produceren, kunnen je lippen zichzelf minder goed beschermen tegen de effecten van zon, wind en regen. De huid op de lippen droogt sneller uit dan de rest van onze huid. Daardoor worden lippen droog en schraal en ontstaan er soms pijnlijke kloofjes of vervelende velletjes.

VOCHT TOEVOEGEN EN VASTHOUDEN
De meeste mensen likken meteen hun lippen als ze wat droog aanvoelen. Een instinctieve reactie om zo vocht in je lippen aan te vullen. Dit zorgt voor een instant boost, maar zodra dit laagje vocht verdampt wordt er nog meer vocht aan het huidoppervlak onttrokken en worden je lippen nog droger. Niet doen dus! Overigens laat dit meteen zien dat alleen vocht aanvullen niet genoeg is, je moet er ook voor zorgen dat dit vocht wordt vastgehouden.

NIEUW IN NUDE BLUSH
Je kunt droge, gebarsten lippen voorkomen met een goede lipverzorging, die je lippen voedt, hydrateert en beschermt. Huidverzorging dus, maar dan voor je lippen; zoals onze Absolute Lip Perfector. Deze bestseller is nu ook verkrijgbaar in een frisse, flirty nude blush tint! 

VOCHTBOOST EN ‘PLUMPING’ EFFECT
Absolute Lip Perfector is voor veel mensen echt een ‘holy grail’ product. Wat maakt deze lippenbalsem-en-serum combi zo goed? Ten eerste bevat het Hirulip™, een combinatie van gemicroniseerd hyaluronzuur en tripeptide-1. Sommige soorten hyaluronzuur bestaan uit moleculen die te groot zijn om in de huid door te dringen, maar Hirulip™ bevat een vorm die diep in de lippen doordringt. Zodra het in contact komt met vocht zwelt het op. Zo zorgt het niet alleen voor een vochtboost, maar ook voor een ‘plumping’ effect. Tripeptide-1 stimuleert de aanmaak van collageen. Samen met het hyaluronzuur zorgt dit voor zichtbaar vollere lippen en minder fijne, verticale lijntjes rond de mond.

We hadden het er net al over dat alleen vocht toevoegen niet genoeg is. Daarom bevat de balsem ook bijenwas (cera alba). Dit vormt een zacht laagje op de lippen dat het vocht langdurig vasthoudt. Vochtvasthoudende ingrediënten helpen bovendien de tere huid te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. En ook niet onbelangrijk in de ingrediëntenlijst: zink. Zink speelt een grote rol in herstelprocessen van ons lichaam. Dus als je al droge, gebarsten lippen hebt, dan kan zink helpen om de huid te helen.

MUST HAVE
Omdat een goed lip product een essentieel onderdeel is van je dagelijkse huidverzorgingsroutine, hebben we een paar dames uit ons testpanel gevraagd om de nieuwe Absolute Lip Perfector Nude Blush te testen. Hier wat reacties:

Mary Ann: “Mijn lippen zien er veel voller uit. Zoveel ‘plumping effect’ heb ik bij een ander product nog niet meegemaakt. Echt verrassend! Ik denk dat mensen die graag op een natuurlijke manier vollere lippen willen krijgen dit fantastisch gaan vinden.
Ellen: "Ik kan gewoon niet geloven hoe lang dit houdt! Ik deed midden op de dag een power nap, compleet met kwijl, haha!, en toen ik wakker werd zat het nog steeds op mijn lippen"

Kortom: Absolute Lip Perfector Nude Blush is een echte must-have, die niet mag ontbreken in je handtas, make-up tasje, sporttas, handbagage, echt…iedere tas! #MADEYOUBLUSH

VRAAG JE JE AF OF EEN ALPHA-H PRODUCT GESCHIKT IS VOOR JOU?
Aarzel niet contact met ons op te nemen als je vragen hebt over Alpha-H producten of behoefte hebt aan specifiek advies. Onze Alpha-H specialist staat te allen tijde voor je klaar om je te adviseren. Je kunt je vraag stellen via ons contactformulier. We streven ernaar je nog dezelfde dag of in elk geval binnen 24 uur te antwoorden. Je kunt ook terecht bij een van onze salons of verkooppunten, voor een nog persoonlijker en beter passend advies. Klik hier voor het dichtstbijzijnde salon of verkooppunt bij jou in de buurt.

11 maart 2020 — BluePepper Collaborator