Niet gehoopt, toch gebeurd: daar zitten we weer, back in lockdown. Een hele hoop dingen kunnen wederom even niet meer, zoals sporten of een bezoek aan de schoonheidsspecialist. Zonde, want je eventuele opgebouwde (huid)conditie en resultaten zakken weer in. Na de eerste lockdown zagen veel van onze huid- specialisten dan ook dat de huidconditie van heel veel klanten aanzienlijk slechter was daarvoor. Toch is dat niet nodig. Met deze salonwaardige at-home treatment hou je je huid in topconditie en werk je actief aan huidverbetering!

STAP 1: DUBBELE REINIGING
De eerste stap is meteen één van de belangrijkste: het reinigen van je huid. Want een huid die niet goed schoon is, kan de werkstoffen uit opvolgende serums, maskers en crèmes niet goed opnemen. En dat geldt natuurlijk niet alleen voor deze behandeling, maar ook voor je dagelijkse beauty routine. Daarom adviseren we je om je huid ’s avonds altijd dubbel te reinigen. Tijdens de eerste reiniging verwijder je alle make-up en vuil dat zich gedurende de dag op je gezicht heeft verzameld. De tweede reiniging zorgt ervoor dat je huid en poriën zelf goed schoon worden.

Nu het buiten guur is en we tegelijkertijd veel binnen zitten bij de centrale verwarming heeft de huid het meest profijt van een reiniger op oliebasis, zoals Essential Cleansing Balm. De voedende oliën (o.a. kokos-, druivenpit-, duindoorn-, rozenbottel- en geranium olie) zorgen direct voor kalmering en verzachting, beschermen je huid tegen de kou of juist uitdrogende centrale verwarming en bouwen je huidbarrière weer op. Daarnaast is er niets dat vuil, talg en waterproof (oog)make-up zo goed losweekt als oliën/vetten. Deze cleanser is dus onverbiddelijk tegen vuil, maar wel superlief voor je huid. Zo lief, dat zelfs de meest gevoelige huidjes (couperose, dermatitis, eczeem) deze reiniger zonder problemen kunnen gebruiken. Je huid wordt super schoon en satijnzacht.

STAP 2: PREP TO PEEL
Nu het huidoppervlak goed schoon is, gaan we een stapje verder én dieper met Liquid Gold. Want we willen niet alleen make-up en ander vuil weg hebben, maar ook de dode huidcellen die aan het huidoppervlak liggen. Want ook zij houden de opname van serums, maskers en crèmes tegen. Ze zorgen bovendien voor een doffe, vale teint. Daarnaast willen we de huid tot diep in de poriën reinigen. Liquid Gold bevat 5% glycolzuur en heeft een lage pH-waarde (2.5); precies die combinatie maakt het een ontzettend krachtig product. Want hoe lager de pH-waarde, hoe dieper glycolzuur in de huid kan dringen. Liquid Gold weekt dode huidcellen los zonder scrubben of ‘schuren’, maakt tot in de poriën schoon en verheldert en egaliseert de teint. De lage pH-waarde schudt je huidcellen bovendien letterlijk wakker, waardoor zij heel hard aan het werk gaan voor huidherstel en -verbetering. Doe een beetje Liquid Gold op een watje en ga hiermee over je gezicht, hals en decolleté. Het kan licht tintelen, maar dat is normaal en trekt snel weer weg.

 Is je huid ontzettend droog, trekkerig of gevoelig? Kies dan voor Liquid Gold Rose; hieraan zijn extra hydraterende en kalmerende werkstoffen toegevoegd. Dat maakt het het mildere zusje van Liquid Gold.

STAP 3: PEEL MASKER
Om het effect en de werking van een professionele peeling zoveel mogelijk te benaderen volg je stap 2 op met het Liquid Gold Ultimate Perfecting Mask. Deze intensieve masker/peeling combinatie bevat maar liefst 15% glycolzuur en 5% melkzuur, een uitzonderlijk hoge dosis voor thuisgebruik. Deze 2 fruitzuren zijn beide in staat om diep in de huid door te dringen (tot in de basaal cellenlaag) en stimuleren daar de celvernieuwing en aanmaak van collageen en elastine, voor een steviger huid. Daarnaast bevat het masker probiotica die je huidbarrière en microbioom versterken. Is je huid al professionele peelings gewend dan kun je het masker tot maximaal 10 minuten laten inwerken. Is je huid gevoelig of nog geen peelings of fruitzuren gewend? Hou het de eerste keer dan bij hooguit 3 tot 5 minuten inwerktijd en bouw het gebruik langzaam op zodat je huid gewenning opbouwt. Iedere volgende keer dat je het masker gebruikt, kun je het wat langer laten inwerken, totdat je de maximale 10 minuten hebt bereikt. Verwijder het masker vervolgens met koud/lauw water, zorg dat je alle restjes van de huid verwijdert.

STAP 4: VERZACHTEND VITAMINE SHOT
Na deze intensieve stappen is het tijd voor een beetje TLC voor je velletje. Essential Hydration Concentrate is een 100% natuurlijk, extreem voedend en herstellend olie serum op basis van vitamine ABCD-complex en 7 verschillende oliën: wortel-, tarwekiem-, lavendel-, abrikozen-, rozenbottel-, avocado- en olijfolie; alles wat je nodig hebt om je huid te hydrateren, beschermen en herstellen. De oliën leggen een beschermend laagje op je huid waardoor ze tot rust komt, wordt gevoed en kan herstellen na de pittige work-out van stap 2 en 3.

Dit serum past sowieso goed in je beauty routine dit seizoen, want het is ideaal bij de droge huid, rijpere huid en de gevoelige, gestreste of geïrriteerde huid; ook als gevolg van koud en guur weer. Een goede olie is een bron van vitamines, antioxidanten en essentiële vetzuren; allemaal stoffen die je huid in de winter goed kan gebruiken. Onze professionals zetten ‘m zelfs in bij de huid met couperose, rosacea, eczeem of psoriasis. En wist je dat een facial oil een perfect alternatief is voor een volle, rijke nachtcrème? Hou je niet van een vet, glimmend gezicht; geen zorgen. Vroeger was dat misschien het geval, maar de olie serums anno nu zijn zodanig geformuleerd dat ze heel ‘vluchtig’ zijn: ze trekken snel en volledig in, laten geen vet laagje achter en verstoppen de poriën niet.

Afhankelijk van het moment waarop je deze facial doet zouden we je nu adviseren om lekker in bed te stappen, een fijne serie te bingewatchen óf je stralende huid te laten bewonderen door je collega’s in je volgende Zoom meeting. In de laatste twee gevallen adviseren we je om nog wel wat voorzorgsmaatregelen te nemen in de vorm van Essential Skin Perfecting Moisturiser. Glycolzuur maakt je huid gevoeliger voor de zon en andere vormen van straling, ook dat van het blauwe licht van beeldschermen. Essential Skin Perfecting Moisturiser bevat speciale filters die je huid hiertegen beschermen. Hiermee heb je meteen een ideale dagcrème voor komende periode in handen; gezien alle online meetings die we nog zullen hebben vanwege het verplichte thuiswerken.

photo credits: @the_glowfiles

22 december 2020 — Caroline den Hollander