Als je last hebt van een snel glimmende T-zone of vette huid, dan is de kans groot dat je je heil zoekt in producten die het overtollige talg verwijderen. Op de korte termijn voelt dat goed en oogt het nog beter: de glim is weg!

Op de langere termijn werkt deze aanpak echter contraproductief: deze producten strippen letterlijk alle vetten van je huid weg, als gevolg waarvan je huid nóg meer talg gaat produceren om soepel te blijven. Kortom: je verergert het probleem hiermee. Bij Alpha-H gaan we anders te werk.

WAAROM JE HUID TALG NODIG HEEFT
Je huid bedekt je lichaam om de organen binnenin te beschermen. Hiervoor heeft de huid een eigen afweermechanisme tegen verontreinigende stoffen, bacteriën en virussen. Het afweermechanisme wordt gevormd door onze zuurmantel, ook wel lipidebarrière genoemd. De zuurmantel is een fysieke en chemische barrière, die bestaat uit een aantal verschillende substanties, waarvan de huideigen vetten en vocht het belangrijkst zijn. De huideigen vetten helpen het in de huid aanwezige vocht vast te houden, doordat ze een dun laagje op de huid leggen, waar het vocht niet doorheen dringt (vetten en vocht mengen niet).

Talg heeft dus een nuttige functie! Als je het van je huid verwijdert (stript), kan de zuurmantel dus beschadigd raken. Dit leidt vervolgens tot vochtverlies, omdat er niets meer is dat het verdampen van vocht aan het oppervlak van je huid tegenhoudt. Je lichaam zal als reactie, heel behulpzaam, meer talg produceren om de gestripte voorraad talg aan het huidoppervlak te vervangen, plus wat extra om te compenseren voor het feit dat je huid nu uitgedroogd is. Hoe meer talg je weghaalt, hoe meer je huid zal toevoegen. Je lichaam probeert je dus gewoon te helpen! En ondertussen doe jij hierdoor waarschijnlijk nog meer je best om dat alsmaar toenemende talg te verwijderen. Zo ontstaat een vicieuze cirkel: je denkt dat je een vette huid hebt, terwijl je huid juist uitgedroogd is.

Lees hier meer over de verwarring tussen een vochtarme en vette huid.

OORZAAK EN GEVOLG VAN EEN VETTE HUID
Iedereen met een vette huid kan je vertellen dat de gevolgen van een vette huid verstopte poriën, puistjes en zelfs acne kunnen zijn. Een beschadiging van de zuurmantel, zoals hierboven besproken, kan een mogelijke oorzaak van een vette huid zijn, maar het is zeker niet de enige. Je kunt een vette huid hebben doordat je talgproductie genetisch bepaald hoger is dan gemiddeld, doordat je gestresst bent, doordat je hormonen schommelen, je de voor jouw huidtype verkeerde producten gebruikt of doordat je levensstijl even niet helemaal optimaal bijdraagt aan de gezondheid van je huid (dat hebben we allemaal wel eens gedaan, toch?!).

HOE KAN IK DE TALG OP MIJN HUID ONDER CONTROLE HOUDEN?
Zoals aangegeven is het verwijderen van talg van de huid niet de oplossing voor het onder controle brengen of houden van een vette huid. In plaats daarvan kun je beter op zoek naar producten die je huid matteren en/of de overtollige talg te verwijderen zonder je huid te strippen, terwijl je tegelijkertijd de zuurmantel ondersteunt, repareert en beschermt. Dat klinkt misschien als een nogal complex gebeuren, maar dat valt best mee. Ons nieuwe Clear Skin Blemish Control Mask doet al deze dingen namelijk voor je; en meer.

CLEAR SKIN BLEMISH CONTROL MASK
Kaolien (witte klei) en bentoniet (groene klei) absorberen overtollig talg en matteren de huid zonder deze uit te drogen. De van nature antibacteriële tea tree en eucalyptus bestrijden bacteriën die acne kunnen veroorzaken. Bovendien verkoelen en kalmeren ze de huid, waardoor de roodheid die puistjes en ontstekingen kunnen veroorzaken wordt verminderd.

Macadamia en jojoba olie ondersteunen het herstel van de zuurmantel, zodat je huid haar eigen natuurlijke afweer tegen puistjes weer kan opbouwen. Alhoewel de meeste mensen met een vette, onrustige huid huiveren bij het idee van olie op hun huid, garanderen we je dat deze twee oliën juist heel goed voor zijn voor de vette huid!

De eigenschappen van olive leaf-extract vullen de andere ingrediënten aan. Het werkt als antioxidant, is ontstekingsremmend, bevordert de elasticiteit van je huid en helpt het weefsel te herstellen. Het resultaat is een gematteerde huid, die er gladder en kalmer uitziet. Poriën ogen kleiner en, we durven het bijna niet te zeggen, minder vettig.

HET BEWIJS
Veel producten maken allerlei claims, maar er is vaak weinig bewijs dat deze claims ondersteunt. Om de werkzaamheid van onze formulering aan te tonen gebruikten we daarom een ​​digitale huidscanner. De scans lieten het verschil zien tussen een vette huid vóór en na een behandeling met het masker en wat er werd bereikt in slechts 10 minuten. Onderstaande afbeeldingen tonen de afname van talg op het huidoppervlak en de zichtbare verandering in porie grootte.

 sebum reductie in 10 min.

vermindering van zichtbare verstoppingen in 10 min.

VOOR WIE IS DIT PRODUCT GESCHIKT?
Niet alleen tieners hebben last van acne en puistjes. Je kan in elke levensfase te maken krijgen met puistjes, zonder enige waarschuwing vooraf en altijd op het verkeerde moment. Daarom hebben we een product gemaakt waarmee iedereen de controle over zijn of haar huid terug kan krijgen, ongeacht de oorzaak van de vette of onrustige huid. Het Clear Skin Blemish Control Mask kan dan ook echt door iedereen gebruikt worden. Tieners en volwassen mannen en vrouwen; ook als je zwanger bent of borstvoeding geeft. Het is perfect als wekelijkse behandeling voor de wat vettere huidtypes, maar ook geschikt als spot treatment voor puistjes die ontstaan als stress of hormonen de boel ineens in de war gooien.

DE CLEAR SKIN LIJN
Onze Clear Skin lijn wordt door velen (waaronder voormalig One Direction-ster Niall Horan) geprezen als dé oplossing om de talgproductie van je huid te reguleren en de vicieuze cirkel van het ontstaan van puistjes en ontstekingen te doorbreken. Ons nieuwe Clear Skin Blemish Control Mask is de meest recente toevoeging aan deze lijn.

ADVIES
Als je niet zeker weet wat de beste producten zijn om je controle over je huid terug te krijgen, maak dan een afspraak met een Alpha-H huidexpert bij jou in de buurt! Klik hier om de dichtstbijzijnde huid expert te vinden. Of vraag persoonlijk advies aan onze online huidspecialist via ons contactformulier.