Sinds de lancering van de Essential Skin Perfecting Moisturiser SPF15, hebben we meerdere vragen ontvangen over de zonbeschermingsfactor (SPF): waarom slechts SPF15? Is dat wel genoeg? Moet de SPF niet hoger zijn? Als ik het in laagjes aanbreng samen met een hogere SPF, wordt de zonbescherming dan beter?

In dit blog daarom alle ins en outs over deze nieuwe dagcrème, wanneer en hoe je 'm het best kunt gebruiken en combineert met je overige SPF-garderobe.WAAROM HEEFT ESSENTIAL SKIN PERFECTING MOISTURISER SLECHTS SPF15?

Toen we dit product maakten, wilden we niet wéér een zoveelste moisturiser maken met SPF erin. Daarvan zijn er al genoeg op de markt. We wilden wél een product maken dat beschermt. Een product dat, met behulp van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van werkstoffen, de huid van vandaag beschermt tegen de problemen en schadelijke effecten van morgen. Bescherming die normale moisturisers met SPF niet bieden; bescherming tegen luchtvervuiling en blauw licht van computer, smartphone en tablet.

REGELS VOOR PRODUCTEN MET EEN HOGERE SPF
Echter, in Australië worden producten met een SPF gereguleerd door de TGA (Therapeutic Goods Authority), een Australische overheidsinstantie die bepaalt wat is toegestaan en vereist wanneer het gaat om therapeutische producten, waaronder o.a. zonnebrand. Er zijn strenge TGA-regels die bepalen welke ingrediënten zijn toegestaan en in welke percentages ze zijn vereist als je productformule met een SPF hoger dan factor 15 wilt verkopen. De TGA heeft de toevoeging van nieuwe ingrediënten die je huid beschermen tegen blauw licht en luchtvervuiling alleen nog niet goedgekeurd voor producten met een SPF hoger dan factor 15.

We weten inmiddels echter wél dat vervuiling en blauw licht de huid beschadigen. Daarom vinden wij het belangrijk om een product dat onze huid hiertegen beschermt in ons assortiment op te nemen.

Het feit dat de TGA de werkstoffen die de huid beschermen tegen blauw licht en luchtvervuiling nog niet heeft goedgekeurd geeft overigens alleen te maken met het feit dat de TGA een mega to-do lijst heeft af te werken; er is simpelweg heel veel tijd voor nodig. De fabrikanten deze ingrediënten produceren, hebben overigens zelf al wel uitgebreide testen uitgevoerd en die laten verbluffende resultaten zien. We zijn er trots op met deze fabrikanten samen te werken en hun technologie in onze producten op te nemen.

WE LOPEN VOOROP
We stopten glycolzuur in onze producten toen nog bijna niemand ervan had gehoord en zelfs dermatologen nog huiverig waren voor het aanbrengen van een ‘zuur’ op de huid. Maar we wisten wat we deden, hadden de resultaten met eigen ogen gezien en gingen ervoor. En nog steeds houden we ervan om voorop te blijven lopen en ingrediënten te gebruiken die echt resultaat geven. We willen je zo snel mogelijk het beste en het nieuwste kunnen aanbieden. Dus, in plaats van af te wachten totdat we deze nieuwe ingrediënten in een product met hogere SPF kunnen vrijgeven, hebben we besloten om je deze nieuwe en noodzakelijke aanvullende vormen van bescherming nu alvast aan te bieden; in een formule met zonbescherming factor 15.

Natuurlijk hadden we ook een serum of moisturiser mét bescherming tegen blauw licht en luchtvervuiling en zonder SPF kunnen maken, maar we weten ook dat de meeste mensen houden van wetenschappelijk bewezen, multifunctionele producten die tijd en geld besparen en meerdere voordelen bieden in één eenvoudige stap. We hebben het immers allemaal druk en houden van gemak en efficiëntie.

Met de Essential Skin Perfecting Moisturiser hebben we dan ook een nieuwe moisturiser gecreëerd die inspeelt op de nieuwe generatie huidproblemen die worden veroorzaakt door onze huidige maatschappij en levensstijl. De zon is uiteraard een hele belangrijke factor waar we onze huid tegen willen beschermen, daarom hebben we de hoogste SPF opgenomen die we momenteel mogen gebruiken. Maar ook de almaar toenemende schadelijke milieu-invloeden (fijnstof, uitlaatgassen) en ons explosief toegenomen gebruik van beeldschermen laten hun sporen na op en in de huid.

HOE ONDERSCHEIDT ESSENTIAL SKIN PERFECTING MOISTURISER ZICH VAN ONZE ANDERE SPF PRODUCTEN?
Het essentiële verschil zit ‘m in de ingrediënten die beschermen tegen blauw licht en luchtvervuiling. Het blauw licht afkomstig van computer-, telefoon- en tabletschermen wordt ook wel HEVL (high energy visible light) genoemd. Blauw licht zit vlak naast het onzichtbare UV-licht binnen het lichtspectrum. Het dringt tot diep in de huid door en net zoals UV-straling veroorzaakt het schade aan de huid. Maar UV-filters, ongeacht hoe hoog de SPF-classificatie van het product is, bieden géén bescherming tegen blauw licht.

Daarnaast staat onze huid bloot aan luchtvervuiling. Allerlei onzichtbare stoffen waaraan we tijdens het normale stadsleven dagelijks aan worden blootgesteld , zoals koolstofmonoxide, lood, stikstofdioxide, zwaveldioxide en ozon, vergiftigen letterlijk onze huid. Deze stofjes, die voorkomen in alledaagse verontreinigende stoffen zoals uitlaatgassen en sigarettenrook, kunnen schade aan je huid veroorzaken, waaronder pigment- en ouderdomsvlekken, schade aan de huidvezels en de barrièrefunctie van je huid. Het gevolg: verlies van stevigheid en een doffe, vale en droge huid. En wederom zal een standaard SPF niet helpen om je huid hiertegen te beschermen.

HOEVEEL BESCHERMING BIEDT SPF15?
Wist je dat SPF15 je beschermt tegen 93% van de UV-straling? Dat is prima voor een gemiddelde dag op kantoor waarbij je een paar keer buiten komt. SPF 30 beschermt je tegen 97% van UV-straling en SPF 50 tegen 98%. Zo’n hogere SPF-bescherming is met name geschikt voor mensen die lange tijd buiten in de zon doorbrengen. Meer over zonkracht en SPF...

SPF GARDEROBE
‘s Ochtends bij het aankleden stem je je outfit af op het weer en je activiteiten voor die dag. Je kiest de kleding uit die het best past bij het weer en je bezigheden. We raden je aan om hetzelfde te doen met je SPF! Als je gedurende de dag veel buiten bent, is SPF15 niet genoeg. Kies dan voor een hogere zonnebeschermingsfactor, ongeacht of het zomer of winter is. Alpha-H heeft twee moisturizers met SPF50 in het assortiment (Daily Essential Moisturiser SPF50+ en Protection Plus Daily SPF50+; een prima keus voor een ‘buiten’dag. Vergeet niet om je zonbescherming iedere twee uur opnieuw aan te brengen als je buiten bent; ook als je sport, tuiniert of licht zweet na het fietsen.

Woon en/of werk je in de stad, breng je veel tijd door achter een beeldscherm en ben je maar heel even buiten gedurende de dag? Dan biedt SPF 15 meer dan genoeg bescherming voor je gemiddelde (werk)dag. 

KAN IK EEN SPF MET HOGERE FACTOR OVER ESSENTIAL SKIN PERFECTING MOISTURISER AANBRENGEN OM DE BESCHERMING TE VERHOGEN?
Er zijn geen specifieke contra-indicaties, maar het aanbrengen van twee verschillende SPF’s over elkaar resulteert niet in een grotere totale beschermingsfactor. Voorbeeld: SPF 15 gevolgd door een laagje met SPF50 resulteert niet in een bescherming van SPF65. De beschermingsfactor zal nog steeds maximaal SPF50 zijn; en er is zelfs een kans dat de werkzaamheid van de hogere SPF afneemt. Doordat je twee crèmes in laagjes over elkaar aanbrengt zal het tweede product ook minder goed worden geabsorbeerd door de huid.

Je kunt dus meerdere laagjes crème aanbrengen, zolang je je er maar van bewust bent dat de totale SPF geen optelsom is. En zweet je veel of ben je veel buiten dan moet je natuurlijk nog steeds iedere twee uur je zonbescherming opnieuw aanbrengen om de bescherming optimaal te houden en UV schade te voorkomen.

Als je Essential Skin Perfecting Moisturiser SPF15 met een andere SPF samen wilt gebruiken, raden we aan om eerst Essential Skin Perfecting Moisturiser aan te brengen, omdat je huid dan het meest profiteert van de huid-verstevigende peptiden en andere ingrediënten.

We raden je verder aan om Essential Skin Perfecting Moisturiser en al onze andere SPF moisturizers over één van onze vitamine serums aan te brengen. Met name vitamine C is hiervoor ideaal, omdat de antioxidantkracht je huid extra bescherming biedt tegen vrije radicalen door UVB-straling. Deze vrije radicalen dragen bij aan vroegtijdige veroudering van de huid, zoals de vorming van rimpels en hyperpigmentatie. Daarnaast bevat ons Vitamin C Serum hyaluronzuur voor een echte vocht boost en druivenpitextract om de productie van melanine (pigment) af te remmen. Een ideale combinatie!

BRENG GENOEG AAN
Een ander belangrijk punt is dat de bescherming tegen UV-straling nauw samenhangt met de manier van aanbrengen. Als je niet genoeg gebruikt (een halve theelepel voor je gezicht en een halve theelepel voor je hals) en je de crème niet gelijkmatig verdeeld, krijgt je huid niet de volledige bescherming. SPF50 levert, als je het product niet goed of te dun aanbrengt, misschien net zoveel bescherming op als een SPF15.

VOOR WIE IS ESSENTIAL SKIN PERFECTING MOISTURISER GESCHIKT?
Het is de perfecte keuze als je in de randstad woont, op kantoor werkt en je slechts een klein deel van hun dag buitenshuis doorbrengt wanneer de UV-straling op zijn hoogtepunt is (tijdens de lunch). Het biedt bovendien bescherming tegen veel meer dan alleen UV-straling, iets wat andere SPF-producten niet doen. Essential Skin Perfecting Moisturiser SPF15 hydrateert, is een uitstekende make-up primer, beschermt tegen blauw licht en luchtvervuiling en bevat breedspectrum UVA/UVB filters. Hiermee is je huid future proof in één eenvoudige stap!