Hallo herfst; dag gezonde zomerse glow. Weg is ie. Niet nodig! Met deze at-home mini facial tover je 'm zo weer tevoorschijn, voor een onmiddellijk insta-ready resultaat en heel veel complimentjes.

Let wel: dit is best een pittige facial; deze routine is dan ook vooral geschikt voor de huid die al gewend is aan actieve ingrediënten. Is dat niet het geval? Geen nood, we hebben er ook wat mildere alternatieven in opgenomen. Zij maken deze facial meteen ook geschikt als je zwanger bent of borstvoeding geeft! 

STAP 1: DUBBELE REINIGING
De eerste stap is meteen één van de belangrijkste: het verwijderen van alle make-up en het vuil dat zich gedurende de dag op je gezicht heeft verzameld. We raden je hiervoor de Balancing Cleanser aan, geschikt voor alle huidtypen. Deze milde reiniger zorgt er namelijk meteen voor dat de pH-waarde van je huid in balans wordt gebracht, waardoor de volgende stappen meer effect hebben. Een cleanser met een (te) hoge pH-waarde trekt je huidbarrière uit balans, wat allerlei problemen kan veroorzaken. In het blog Bubbels horen in champagne, niet in je cleanser’ lees je er meer over. Zo maakt het je huid nóg gevoeliger voor actieve ingrediënten, dat willen we voorkomen in deze beauty routine. Reinig je huid wel echt twee keer: zo weet je zeker dat alle vuil en make-up verdwenen zijn en de huid zelf ook schoongemaakt is.

STAP 2: EXFOLIËREN EN PRE-MASKER
Meng een theelepel Gentle Daily Exfoliant met een paar druppels Liquid Gold. Maak er een glad papje van en breng dit met je vingertoppen of een maskerkwast aan. Vermijd de huid rondom je ogen. Masseer de pasta een minuutje zachtjes in en laat het nog even inwerken, max. 5 minuten. Deze pre-masker stap zorgt voor een extra intensieve exfoliatie door het combineren van een enzymatische exfoliant met glycolzuur. De pasta verwijdert dode huidcellen en egaliseert en verheldert de teint zonder scrubben of 'schuren'. Als je vermoedt dat deze combi wat te veel is voor jouw huid, vervang de druppels Liquid Gold dan door water.

STAP 3: INTENSIEF MASKER EN PEELING
Tijd voor de ster van deze facial: het Liquid Gold Ultimate Perfecting Mask. Je zou het misschien niet verwachten, maar deze intensieve masker/peeling combi zorgt voor resultaten die vergelijkbaar zijn met een professionele salonbehandeling. Het bevat maar liefst 15% glycolzuur en 5% melkzuur; een uitzonderlijk hoge dosis voor thuisgebruik. Glycolzuur en melkzuur zijn beide in staat diep in de huid door te dringen (tot in de basaal cellenlaag) en stimuleren daar de celvernieuwing en aanmaak van collageen voor een stevigere huid. Daarnaast bevat het masker probiotica die je huidbarriere en microbioom versterken. 

Als je dit masker voor de eerste keer gebruikt, raden we je aan om het hooguit 3 tot 5 minuten te laten inwerken. Bouw je gebruik langzaam op, zodat je huid kan wennen aan de actieve ingrediënten: iedere volgende keer dat je het masker gebruikt, kun je het wat langer laten inwerken, totdat je de maximale 10 minuten hebt bereikt.

STAP 3: WEES EXTRA LIEF
Na deze intensieve work-out heeft je huid wat extra liefde nodig. Uit een flesje! Masseer met je vingertoppen een paar druppels Essential Hydration Concentrate zachtjes in. Dit supervoedende serum op basis van Vitamine ABCDE en plant oliën zorgt voor intensieve hydratatie, bescherming en herstel. Let op: omdat dit serum vitamine A bevat kun je ‘m niet gebruiken bij zwangerschap of borstvoeding. Gebruik dan Vitamin E Serum of Vitamin B Serum

STAP 5: HYDRATEREN
De laatste stap is ook niet onbelangrijk: breng Essential Hydration Cream aan om het vocht in je huid vast te houden. Een goed gehydrateerde huid ziet er simpelweg vanzelf stralend uit. En maak je nu maar klaar om al die complimentjes over je glow in ontvangst te nemen (Graag gedaan!).

Past deze huidverzorgingsroutine niet bij je? Ontdek andere beauty routines:

 

28 september 2019 — Caroline Den Hollander